Trebinje

Atletičari Srbije otvorili stazu na stadionu Police

  • 01.05.2019. 17:54

Najbolji atletičari Srbije treninzima su otvorili novu atletsku stazu na trebinjskom stadionu Police. U Trebinju boravi oko 130 atletičara iz Srbije, tridestak reprezentativaca i oko 100 mlađih atletičara. Uslovi za kvalitetan trening na jugu su odlični kažu sportisti.

"Mogu vam reći da smo poprilično zadovoljni uslovima na stazi. Staza je kvalitetno urađena, odlična je i za sprintove i za skokove," rekao je Dimitrije Novaković, prvak Srbije u troskoku i skoku u dalj.

"Stadion je odličan i sviđa mi se sredina za trening, ovdje su okolo planine i veoma je dobar vazduh za sportiste," zadovoljna je i Katarina Sekulić, prvakinja Srbije na 400 metara.

Malo je gradova da ima ovakvu stazu kao što je ova nova u Trebinju kažu srpski reprezentativci. Ne sumnjaju da će se i u buduće ovdje pripremati i vjeruju da će kraljica sportova privući veliki broj mladih Trebinjaca.

"Mislim  da ste sa stazom dobili veliku stvar, atletika je kraljica sportova i puno djece može da se bavi njome, jer atletika ima 19 disciplina i svako može da se nađe u tim disciplinama," kaže Mirjana Stojanović, rukovodilac reprezentacije Srbije u atletici.  

"Sam atletski stadion je sjajno izrađen. Ima novu opremu koja je jako bitna i vrhunska, privlači profesionalne atletičare ali, kao što sam danas vidio, postoji i velika zainteresovanost djece," rekao je Aleksa Kljanović, prvak Srbije na 100, 200 i 60 metara.

Što više djece na stadionu glavni je cilj trebinjskih vlasti. Gradonačelnik Mirko Ćurić ne sumnja da će staza uvijek biti puna. Savjeti srpskih profesionalaca u atletici mnogo će pomoći kaže Ćurić, za njih je danas organizaovao i prijem u gradskoj upravi.  

"Naš cilj je da u narednom periodu ne pravimo neke početničke greške i da stadion stavimo u funkciju, prije svega za djecu i za ljude koji se bave profesionalno, ali isto tako, ako bude prilike, da odvojimo i određene termine za rekreativce. Glavni cilj je da sačuvamo stadion od nekog oštećenja, tu postoje određena pravila korištenja," kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Nova atletska staza na stadionu u Policama ima šest traka i borilišta za 28 disciplina. Vrijednost radova je oko 920 hiljada KM, bez PDV, a staza i atletska borilišta biće sertifikovana kod Međunarodne atletske federacije, pa će se ubuduće održavati i međunarodna takmičenja.