Senzacija na Vimbldonu

Anderson gubio 2:0, pa izbacio Federera

  • 11.07.2018. 18:38

Kevin Anderson, teniser iz Južne Afrike, napravio je senzaciju pobjedivši aktuelnog šampiona Vimbldona Rodžera Federera sa 3:2, poslije fantastičnog preokreta.

Anderson je slavio pobjedom rezultatom 2:6, 6:7(5), 7:5, 6:4, 13:11 poslije više od četiri sata igre. Velike muke pretrpio je Federer, a nije tako izgledalo poslije dva odigrana seta, jer je do početka trećeg dijela igre izgledalo kao da će ovo biti još jedan rutinski dan za Rodžera.

Prvi set je išao po očekivanjima, rutinski za Rodžera i veoma ubjedljivo. Potpuno je čitao servise Andersona, a prilikom svojih početnih udaraca bio veoma siguran. 

U drugom setu bilo je malo drame. Kevin je nekako uspio da dođe do taj-brejka, a zatim i da spasi nekoliko vezanih set lopti Švajcarca, ali da ne kapitalizuje njegovu lošu igru, pretrpi ukupno čevtrti mini-brejk, kojim je Rodžer 'otišao' na ogromnih 2:0. 

Malo ko je očekivao da Južnoafrikanac uopšte priprijeti do kraja duela, a kamoli nešto više. 

Anderson spasava meč loptu u desetom gemu trećeg seta, onda u narednom pravi svoj prvi brejk u tom dijelu igre i dolazi u situaciju da servira za set. Federer u tom trenutku ponovo diže nivo igre, dolazi do tri vezane prilike za brejk, ali Anderson i tu prednost protivnika anulira i smanjuje na 2:1. 

Kevin je nastavio da drži jako visok ritam igre i napravio novo iznenađenje, a za to je protiv Rodžera Federera na Vimbldonu dovoljno uzeti samo set. Nije mnogo razmišljao osmi teniser svijeta, igrao je sa puno samopouzdanja, gađao linije, bez rezerve, opet spasao brejk loptu u gemu u kojem je servirao za set i četvrti dio igre takođe riješio u svoju korist. 

Meč je otišao u peti, odlučujući set, što je predstavljalo senzaciju samo po sebi, s obzirom na to da je Federer imao rutinskih 2:0. 

Igrači su u posljednjoj dionici meča bili izjednačeni, mada je bolju igru na početku pokazivao Anderson. Federer se ipak nekako konsolidovao i krenuo da prijeti i sve više i više napada servis južnoafričkog tenisera, ali bezuspješno. 

Bilo je izuzetno napeto, igralo se gem za gem, maltene bez brejk lopti, izuzev jedne Švajcarca u osmom gemu seta, a pri rezultatu 11:11 Južnoafrikanac dolazi do brejk prilike, koju koristi poslije nesvakidašnje neiznuđene greške Rodžera i dolazi na domak od kompletiranja nestvarnog preokreta. 

Dobar gem je odigrao Kevin, nije imao previše muka i napravio senzaciju – Rodžer Federer ispada sa Vimbldona, Kevin Anderson ide dalje! 

Visoki južnoafrički teniser se u polufinalu sastaje sa boljim iz duela između Miloša Raonića iz Kanade i Džona Iznera iz SAD. U drugom polufinalu Đoković čeka pobjednika duela Nadal - Del Potro.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.