Prva Ol-star utakmica

Amerikanci bolji od ostatka svijeta

  • 16.02.2019. 08:42

Prvog dana NBA Ol-stara u Šarlotu Tim SAD je ubedljivo slavio protiv Tima svijeta i osvojio trofej na utakmici Zvijezda u usponu.

Tim američkih zvezda bio je bolji od ostatka svijeta rezultatom 161:144.

Na takmičenju Zvijezda u usponu učestvovali su samo igrači koji su ili rukiji (u prvoj godini ugovora) ili sofmori (u drugoj godini ugovora).

Ovo je inače bio drugi trijumf selekcije SAD protiv ostatka svijeta u prethodnih pet godina, koliko se meč "Zvijezda u usponu" organizuje u okviru Ol-star vikenda. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je krilni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kajl Kuzma.

Ekipa koju je sa klupe predvodio as Boston Seltiksa Kajri Irving dominirala je u većem dijelu utakmice. Tim Dirka Novickog razigrao se u finišu utakmice. Ali, tada je već bilo prekasno jer su Amerikanci uzvratili na isti način, dodali gas, ekspresno se odijelepili i ubjedljivo sslavili.

Prošlogodišnji MVP Bogdan Bogdanović je kao starter postigao 15 poena, imao je pet trojki iz 11 pokušaja, uz 5 skokova, 6 asistencija, jednu ukradenu i 4 izgubljene lopte za 24 minuta. Interesantno je da je bek Sakramenta nije imao nijedan šut za dva poena ni sa penala.

Australijanac Ben Simone je bio najefikasniji u timu Svijeta sa 28 poena, Lauri Markanen je upisao 21, Diandre Ejton 15, a Luka Dončić 13, uz 5 skokova i 9 asistencija.

Sjajni Kuzma je predvodio svoj tim sa 35 poena (15/27 iz igre, 3/10 za tri), Džejson Tejtum ga je pratio sa 30, Trej Јang je dodao 25, pet poena manje imao je Donovan Mičel..

U nedjelju ujutro na programu su takmičenja u šutiranju trojki, zakucavanju i košarkašikim veštinama, a u ponedjeljak zvanična Ol-star utakmica na kojoj će učestvovati Nikola Јokić.
 

Тагови: