Mundobasket 2019

"Amerika jedva preživjela Tursku, a Srbija izgleda kao 'Drim tim'"

11:48, 05.09.2019.
Izvor: B92
Košarkaška reprezentacija Srbije maksimalnim učinkom završila je prvu fazu Svetskog prvenstva, čime je još jednom skrenula pažnju na sebe.

"Orlovi" su ostavili jedan od najboljih utisaka, ako ne i najbolji, od svih reprezentacija i s pravom ulaze u drugu rundu s velikim samopouzdanjem.

S druge strane glavni kandidat za zlato, selekcija Sjedinjenih Američkih Država, muči se na startu takmičenja, što je pokazao i meč s Turskom.

Američki novinar Mika Adams, koji je nekada radio za ESPN, a sada je urednik sajta DAZN/NBA, skeptičan je povodom igre SAD, a opet je oduševljen Srbijom.

"Americi je trebalo da Mičel uhvati ofanzivni skok u posljednjem napadu četvrte četvrtine, potom da Tejtum dobije tri slobodna bacanja, onda četiri promašena slobodna bacanja Turske u produžetku, kako bi preživjeli i dobili Tursku", rekao je Adams i dodao:

"U međuvremenu, Srbija izgleda kao 'Drim tim' i nije promašila nijedan šut na turniru".

Amerika se takođe plasirala u drugu fazu, a posljednji meč igraće u četvrtak od 14.30 protiv Japana. SAD ne briljira u Kini, ali ne treba ih potcijeniti i staviti u drugi plan, oni su i dalje glavni favoriti.

Kada je riječ o Srbiji, raduje što igra odlično na početku turnira, ali ono pravo tek slijedi.