ATV u Antaliji

Almedin Ziljkić pun optimizma dočekuje premijerligaško proljeće

  • 04.02.2020. 19:36

“Samo da nas zdravlje posluži i povrede mimoiđu” jedina je želja Almedina Ziljkića tokom priprema u Antaliji. Prošlogodišnje na istom mjestu ne pamti po dobrom. Povreda koju je tada  “zaradio” odvojila ga je od terena više od mjesec dana, pa mu je trebalo vremena da uđe u takmičarski ritam i pokaže svoje pravo fudbalsko lice. 

Ipak, ove godine sve teče u najboljem redu, a “Borčev Mesi”, kako su mu pristalice banjalučkog kluba nadenule nadimak zbog partija koje je pružao minule premijerligaške jeseni, sa svojim saigračima, svakim novim treningom u Turskoj bliže je formi neophodnoj za sve ono što, ekipu Borca, očekuje u nastavku sezone. 

"Znamo šta nas čeka, četrnaest "paklenih" utakmica. Ne smijemo da se opuštamo ni u prijateljskim utakmicama. Svi su pojačali. Kao što mi pratimo sve ostale ekipe iz vrha Premijer lige, tako i oni prate nas, tako da samo dobrim radom možemo da ostvarimo željeni cilj", kaže Almedin Ziljkić, FK Borac.

Dribling puta brzina, formula je kojom bi se dao izračunati fudbalski kod Almedina Ziljkića. Ovaj Novopazarac odavno na svojim leđima nosi etiketu jednog od najtalentovanijih igrača svoje generacije, a  u Banjaluci se , kaže, za ovih godinu dana, koliko duži “crveno plavi” dres, konačno, skrasio na pravi način. Vjeru u dobre rezultate ekipe, nije mu poljuljao ni “klimav” start ove sezone, pa je tako krajem oktobra prošle godine, pun sampouzdanja, izjavio da “Borac” ima tim kadra sa umješa u borbu za titulu.

"Sada je lakše ostati pri tome. Ja sam to rekao kada smo bili sedmi ili osmi na tabeli, a sada smo u poziciji da to možemo da kažemo. Tada je bilo teško, ali ja sam vjerovao i znao sam, kroz treninge, da ekipa može daleko više. Sada možemo, realno, da očekujemo dobre rezultate i da ostanemo u vrhu Premijer lige. Što se tiče titule, biće teško, ali što da ne, imamo izuzetno dobru ekipu", kaže Almedin Ziljkić, FK Borac.

Fudbaleri Borca premijeligaško proljeće dočekuju na diobi druge pozicije sa sarajevskim Željezničarom, i bodom zaostatka za liderom, ekipom Sarajeva, dok su u Kupu BiH izborili plasman u četvrtfinale. Serija dobrih rezultata banjalučkih “crveno plavih”, minule polusezone, obradovala je i legendarnog Dragana Dzajića, koji kaže da “Borac” zaslužuje da bude u samom vrhu ovdašnjeg fudbala.

"Pratim rezultate Borca. Drago mi je što se vratio u Premijer ligu, pošto mu je tu i mjesto. To je klub sa velikom tradicijom. Sa moje strane poželio bih da Borac nastavi sa dobrim rezultatima jer znam koliko Banjalučani vole fudbal i Borac. Znam da ima izuzetnu publiku koja zaslužuje da ih klub obraduje dobrim rezultatima i da bude na nivou na kojem se to od njega očekuje", kaže Dragan Džajić, počasni predsjednik FK Crvena zvezda.

Nakon remija sa Orenburgom i pobjede nad Vardarom, fudbalere Borca sutra očekuje i treća provjera na pripremama u Antaliji. Rival im je ruski drugoligaš, ekipa Čajke, a ovaj duel počinje u 15. 30 minuta. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм