Srpska open

Alesandro Đenesi osvojio trofej u Banjaluci

  • 16.09.2018. 19:38

Najduži meč u 17 godina dugoj istoriji banjalučkog čelendžera pripao je Italijanu Alesandru Đanesiju kojem je ovog drugi trofej u karijeri. Prethodno je osvojio Šćećin, a sada je na Srpska openu poslije skoro četiri sata igre pobijedio iskusnog Karlosa Berloka sa 2:1, po setovima 6:7, 6:4, 6:4.

"Srećan sam zbog pobjede. Čarli je odigrao dobar meč, ali su detalji odlučili da ode na moju stranu. Presrećan sam zbog trijumfa, jer se radi o odličnom turniru. Mogu slobodno da kažem da Banjaluka spada među najbolje čelendžere na svijetu. Nadam se da ću doći naredne godine," rekao je Đanesi.

Tugu sa lica nije mogao da sakrije poraženi Berlok.

"Meč je bio težak. Vodili smo veliku borbu, ali je Sando danas bio bolji. Od početka drugog seta nisam se najbolje osjećao i Sandro je to znao da iskoristi," rekao je Berlok.

Pobjedniku je pripao ček na 12.250 dolara, kao i 100 ATP bodova. Đanesija očekuje napredak na listi, a priznaje da će mu ova pobjeda značiti u nastavku sezone. Organizatori poručuju da su zadovoljni turnirom.

"Presrećna sam kako se sve odvijalo i samom orgnizacijom. Prvi put nismo imali problema s kišom, igrači su bili savršeni i stvarno mi je puno srce. Zahvalila bi se našim sponzorima i svima koji su omoguićili da se ovaj turnir održi," rekla je Lana Popović, direktor "Srpska opena".

Tokom ove sedmice mogli su se čuti zanimljivi komentari, a želja da "Srpska open" postane turnir iz serije 250 više nije tako nedostižna.