Aleksandar Atanasijević pozitivan na virus korona

  • 05.06.2020. 21:19

Jedan od najboljih srpskih odbojkaša Aleksandar Atanasijević zaražen je virusom korona, a zbog lakše kliničke slike doktori su ga poslali na kućno liječenje.

Korektor "orlova" se nada da nikoga nije zarazio.

"Pozitivan sam na virus korona. Još ne znam gde sam ga dobio, preslišavam se s kim sam sve bio u kontaktu. Nadam se da nisam nikome preneo zarazu, mojim roditeljima i prijateljima. O tome sada razmišljam i normalno želim da što pre ozdravim”, priča za "Novosti" Aleksandar Atanasijević.

Popularni Bata se nedavno vratio iz Peruđe, gdje je dugo bio u karantinu, a početkom maja je operisao i koljeno. U Beogradu se družio sa prijateljima, a čim je osjetio temperaturu otišao je na testiranje.

"I sada imam blagu temperaturu. U stvari da nisam pre mesec dana u Peruđi operisao koleno, ne bi mi opao imunitet i verovatno bih bio asimptomatičan. A u bolnici u Peruđi sam posle operacije imao i lakšu upalu pluća. Kako je tamo epidemija bila mnogo jača nego u Srbiji, pet puta su me testirali i uvek sam bio negativan. I pre nego što sam se vratio u Beograd testirao sam se kako ne bih morao u karantin", ističe Atanasijević.

Uzdanica "orlova" ima lakšu kliničku sliku:

"Doktori su me pregledali, uradili neophodne analize, snimali pluća i, srećom, sve je u redu. Zato su me poslali na kućno lečenje, dve nedelje moram da budem u samoizolaciji. Kažu i da virus nije više tako jak, ali je očigledno da čovek nikako ne sme da se opusti. Daće Bog da sve prođe kako treba i da što pre ozdravim", kazao je Atanasijević.