Huan Martin del Potro

Ako savladam Novaka, sjajno, ako izgubim – dobro

  • 08.09.2018. 15:36

Argentinac Huan Martin del Potro istakao je da će mu biti teško da igra protiv Novaka Đokovića u finalu US Opena, pošto mu je Srbin dobar prijatelj.

Del Potro će se boriti za drugu titulu na terenima Flašing Medouza pošto mu je u polufinalu meč predao povrijeđeni Rafael Nadal. S druge strane, Đoković je osmo finale na posljednjem Gren slemu u sezoni obezbijedio ubjedljivom pobjedom nad Keijem Nišikorijem.

Od 18 mečeva koliko su odigrali, Srbin je trijumfovao u 14, mada se ne može reći da mu odgovara stil igre Argentinca, prenosi Sportklub.

"Biće teško protiv Novaka jer smo zaista dobri prijatelji. Obojica želimo da pobijedimo. Novak je došao na turnir kao šampion Vimbldona, igra dobro i biće favorit u nedjelju. Mada ne znam. Prije devet godina sam igrao protiv Federera, koji je takođe bio favorit. Probaću ponovo da iznenadim", najavio je Del Potro.

Argentinac se od osvojene jedine Gren slem titule pomenute 2009. godine znatno mučio sa povredama, pa je utisak da nije ostvario sve što je mogao.

"Najgori momenat je bio 2015. godine kada sam bio blizu odustajanja jer nisam mogao da pronađem rješenje za sve probleme koje sam imao. Propatio sam dosta. Bio sam u depresiji nekoliko mjeseci. Ali to je sada daleka prošlost. Fokusiran sam na ono što se dešava danas i što može da se desi u budućnosti", optimističan je trenutno treći teniser svijeta.