Banjaluka

AK Borac: Sezona propala, ali gledamo samo naprijed

  • 27.06.2020. 19:48

U vrijeme kada je atletska sezona trebala da bude u punom jeku, iza atletičara Borca su tek dva takmičenja. Korona virus nije zaobišao ni kraljicu sportova, a trenutno najveći problem je, kažu u klubu, kako pronaći motiv za nastavak sezone.

Sva velika takmičenja su otkazana, a u Borcu koriste svaku priliku koja im se ukaže, kako bi provjerili trenutnu formu. Tako će dio atletičara ovog kluba već sutra put Sarajeva, gdje ih očekuje nastup na mitingu, koji će okupiti neke od najboljih atletičara iz zemlje i regiona. 

"Idemo jednostavno da vidimo u kakvom stanju su naši sportisti. Nadamo se da će rezuzltati biti solidni i to će nam biti smjernica za dalji rad. Uskoro treba da izađe obnovljeni kalendar Atletskog saveza BiH i Republike Srpske, pa ćemo znati tačne termine prvenstava. Što se tiče međunarodne scene, za sada je izvjesno, ako ostane ovako, da će biti prvenstvo Balkana u tri kategorije, za mlađe juniore, juniore i seniore", kaže trener AK Borac Nebojša Matijević.  

Iako su individualno trenirali, ne kriju atletičari Borca da je prethodnih mjeseci bilo teško održavati formu, naročito onima koji se takmiče u tehničkim disiplinama. Juniorski rekorder BiH u skoku s motkom Luka Ivičić, kaže da mu je trebalo mnogo više rada i truda kako bi se ponovo vratio na pravi kolosjek. 

"Kako smo se vratili u normalan režim treninga, trebalo mi je dosta da se vratim u normalan ritam i da vratim tehniku na prvobitan nivo. Takmičenja su otkazana tako da sada svi treniramo bez nekog cilja. Jako je teško naći motiv, ali mislim da nas prvenstveno pokreće ljubav prema atletici i što dolazimo ovdje i radimo ono što nas ispunjava i što volimo", kaže Luka Ivičić. 

A upravo ta ljubav tjera ih da gledaju samo naprijed, pa se nadaju da će naredne atletske sezone nadoknaditi propušteno. Ipak, ono što više brine sve u klubu je generalno budućnost sporta. 

"Ja gledam to iz ugla atletike. Prije svega priliv mladih nada u klubu je stao. Sa prestankom škole, prestala su školska takmičenja. Ne možemo da popunjavamo klub mladim snagama. I oni koji su bili na granici da li da nastave trenirati ili ne, većina je odustala", kaže Matijević.  

Matijević dodaje da će se posljedice koje je korona virus ostavio na sport tek osjetiti, a prvenstveno će se kaže odraziti na  kvalitet, ali i masovnost samih takmičenja. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.