Juventus nemoćan

Ajaks kao iz najboljih dana: Trijumf Tadića i društva u Torinu za polufinale

  • 16.04.2019. 23:05

Ajaks održao čas fudbala Juventusu i izbacio ga iz Lige šampiona večerašnjom pobjedom u Torinu protiv Juventusa rezultatom 2:1.

Nakon što je prvi susret u Amsterdamu završen rezultatom 1:1 Kopljanicima su davane male šanse za prolazak dalje. Ipak, igrači Ajaksa su održali čas fudbala Staroj dami i sa ukupnih 3:2 prošli dalje.

Početak susreta nije nagovještavao ovakav rasplet situacije. U 28. minuti Miralem Pjanić je izveo korner, a Kristijano Ronaldo glavom pogađa za 1:0.

Radost domaćih igrača i navijača trajala je samo šest minuta. U 34. minuti nakon duge akcije Kopljanika lopta je uz dosta sreće stigla do Donija van de Bika koji je lijepo prima u kaznenom prostoru domaće ekipe i potom rutinski pogađa za 1:1.

U drugom poluvremenu Ajaks je napravio pravu opsadu gola Juventusa. U 52. minuti Hakim Zijeh se našao u stopostotnoj prilici, silovito je šutirao pod prečku, ali je Vojčeh Ščešnji na nevjerovatan način zaustavio njegov udarac. Poljak je još jednom bio na mukama u 58. minuti kada je sjajno zaustavio udarac Van de Bika.

U 67. minuti napadi Ajaksa su se isplatili. Lase Šene je izveo korner, a Matijs de Liht glavom zakucava loptu u mrežu za 2:1. Ovo je za kapitena Ajaksa bio prvi pogodak u Ligi šampiona.

Ajaks je i pored vodstva koje mu garantuje prolazak dalje nastavio sa napadima. U 74. minuti David Neres je bio u sjajnoj šansi, ali je šutirao pored gola.

Deset minuta prije kraja Zijeh je postigao fenomenalan pogodak koji je nakon asistencije VAR-a poništen zbog ofsajda.

Juventus je pokušao stići do prolaza u finišu, dva puta su domaći igrači i tražili penal, ali se arbitar Klemon Turpan nije oglašavao, te je susret završen pobjedom Ajaksa rezultatom 2:1.

Barselona se poigravala sa Mančester junajtedom

Fudbaleri Barselone pobijedili su Mančester junajted 3:0 i potvrdili plasman u polufinale Lige šampiona.

Katalonci su nakon minimalne pobjede na Old Trafordu, na svom terenu pregazili "Crvene đavole".

Junak je bio Lionel Mesi koji je nokautirao goste sa dva gola u roku od pet minuta sredinom prvog poluvremena, a trijumf je "ovjerio" Filipe Kutinjo fantastičnim udarcem pola sata prije kraja.

Katalonci u polufinalu čekaju boljeg iz ogleda Liverpul - Porto, dok Ajaks čeka boljeg iz duela Mančester Siti - Totenhem.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.