Abramovič nema namjeru da proda Čelsi

22:43, 22.11.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Vlasnik Čelsija Roman Abramovič odustao je od namjere da proda akcije londonskog kluba, prenise mediji u Velikoj Britaniji.

Abramovič, koji je na kormilu kluba od 2003. godine, mjesecima ne može da gleda uživo mečeve kluba koji vodi zbog problema sa dobijanjem britanske vize.

To je bio i osnovni razlog za spekulacije oko prodaje kluba, ali upućeni sada tvrde da je ruski tajkun, ohrabren odličnim startom Frenka Lamparda na mjestu menadžera, odlučio da odustane od prodaje.

List "Daily Telegraph" je preneo da u poslednjih 18 mjeseci nije bilo ozbiljne ponude za kupovinu Čelsija.

Prije toga je navodno jedan konzorcijum sa Bliskog iskota poslao ponudu od 2,9 milijardi evra, ali je odustao zbog problema oko predložene rekonstrukcije "Stamford bridža" koja bi vrijedela 1,4 milijardi evra.

"Što se Romana tiče bilo kakva priča o prodaji Čelsija je završena. Zadovoljan je razvojem situacije. Čelsijeva akademija je uspješna, to je oduvijek želio da vidi i sada sve funkcioniše kako je planirano", rekao je za list neimenovani Abramovičev saradnik.

On je takođe dodao da Abramovič nije zainteresovan za osvajanje trofeja u ovom trenutku, već prije svega želi da vidi mlad tim koji igra atraktivan fudbal, što će ga pošteteti daljih velikih ulaganja.