Prva takmičarska utakmica ove sezone

ABA liga: Igokea dočekuje Partizan

  • 03.10.2019. 19:38

Nakon skoro dvomjesečnih priprema, košarkaški Igokee s nestrpljem dočekuju prvu takmičarku utakmicu ove sezone, a u goste im, na otvaranju ABA lige, dolazi beogradski Partizan. 

Potpuno renovirani tim Igokee, u odnosu na prošlu takmičarku godinu, sproveo je u djelo sve ono što je bilo zacrtano tokom pripremnog perioda, ne krije da je zadovoljan urađenim pomoćni trener Marko Barać, koji će u odustvu Aleksandra Trifunovića voditi ekipu sa klupe na početku sezone.

"Možda je bolje da se ta prva utakmica igra protiv ekipe koja će iz tebe da izvuče ono najbolje. To je mnogo bolja situacija nego da se igramo protiv nekog gdje smo unaprijed upisali bodove. Partizan je veliki klub i trebalo bi da u njima probudi ono najbolje", kaže Marko Barać, pomoćni trener KK Igokea.

Ekipa Partizana u Laktaše dolazi u odličnoj formi. Beogradski crno bijeli osvojili su Superkup ABA lige, a potom pobjedom otvorili svoje takmičenje u Evrokupu. Igokein Sava Lešić, kaže, da po onome što je do sada vidio, snaga narednog rivala počiva na timskoj igri.

"Njihov najveći kvalitet je to što imaju dobar tim. Ne bih izdvajao sad tu detalje, prva stvar je tim. U takmcim utakmicama najbolje je da odgovorimo dobrom energijom i željom i uz takav pristup imamo neke svoje šanse“, kaže Sava Lešić, KK Igokea.

Iz Igokee poručuju da im je cilj da svoju formu podižu iz utakmice u utakmicu i ne žele da se razmeću krupnim obećanjima o krajnjim dometima. Trener Marko Barać kaže da je jedan od prvih zadatak stručnog štaba bio da igračima koji se do sada nisu susreli sa načinom igre u ABA ligi predoči sve ono što ih očekuje.

"ABA liga je specifično takmičenje, posebno za igrače koji dolaze iz SAD i iz evropskih liga koje se igraju na drugačiji način. Ovo je liga puna jakog kontakta, intenziteta i mi smo pokušavali i u dobroj mjeri uspjeli da prenesemo na te igrače koji nemaju taj vid iskustva", kaže Marko Barać, pomoćni trener KK Igokea.

Oporavak šefa stručnog štaba  Aleksandra Trifunovića teče po planu i on bi uskoro mogao da se priključi ekipi, poručuju iz kluba. Do tada košarkaški Igokee mogli bi da obraduju svog trenera I da pobjedom otvore novu sezonu, u utakmici koja se igra u subotu u 18. časova u dvorani u Laktašima.

Тагови: