Odluka u Beogradu

ABA liga: Budućnost izborila majstoricu

  • 19.04.2019. 21:32

Košarkaši Budućnosti izborili su majstoricu u finalu ABA lige. Nakon dramatične završnice Podgoričani su slavili 84:80 i izjednačili u finalnoj seriji na 2:2. Odlučujući meč se igra u ponedjeljak u Beograd u 19 časova.

Crvena zvezda je na krilima odličnog Mo Fajea uspjela da u prvoj četvrtini dođe do prednosti 25:20. Budućnost se prilično mučila u napadu a jedini raspoložen bio je Edvin Džekson koji je vezao dvije trojke.

Na startu drugog dijela podgorička ekipa je zaigrala bolje u odbrani pa je to iskoristila da pređe u vođstvo. Noris Kol je ubrzao igru, a domaći tim je zaustavio Beograđane koji četiri minuta nisu postigli koš.

Zvezda je nakon toga uspjela da "prodiše" u napadu. "Crveno-bijeli" su napokon odigrali strpljivo, tražili najbolja rješenja i sa nekoliko laganih poena i polaganja napravili seriju 15:2, te stekli devet poena viška (38:29).

Ipak, dvije izgubljene lopte i sudijska greška vratili su Podgoričane. Sudije nisu vidjele da je Bili Beron ošamaren, dok je Majk Cirbes promašio polaganje. Budućnost je to kaznila, a Erl Klark je pogodio trojku sa osam metara za 6:0 seriju pa se na odmor otišlo sa prednošću gostiju 38:35.

"Crveno-bijeli" su uspjeli da pronađu odgovor na agresivniju igru Podgoričana. Trojkama Berona i Dobrića uspjeli du prvi put steknu dvocifrenu prednost 51:41. Nakon serije promašaja, sudije su svirale tri sekunde Majku Cirbesu, a Budućnost nakon toga dolazi do serije 10:0 i izjednačenja. Beograđani će u ovom periodu imati mnogo pritužni na suđenje, a trener Milan Tomić je u tom periodu dobio i tehničku.

Zvezda je ponovo imala šansu da se odlijepi, ali su Erl Klark i Noris Kol donijeli izjednačenje vođstvo 72:70 dva minuta prije kraja. Trojka raspoloženog Džeksona je prelomila meč i odvela Budućnost na plus 5.

U pobjedničkom timu Noris Kol je imao 31 poen, dok je Edvin Džekson dodao 23. Kod Zvezde je Bili Beron imao 24 poena, dok je sjajnu partiju pružio Mo Faje sa 14 poena i 7 skokova.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.