ABA 2 u Banjaluci: Pobjeda košarkaša Podgorice na otvaranju “banjalučkog balona”

15:14, 18.01.2021.
U prvoj utakmici “banjalučkog balona” košarkaši Podgorice savladali su Široki Brijeg rezultatom 84:83. 

Prvi duel na parketu “Borika” donio je dramatičnu završnicu u kojoj je crnogorska ekipa poenima Novaka Musića stigla do trijumfa.

Širokobriježani su “prokockali” pobjedu, s obzirom da su u sam finiš utakmice ušli sa sedam poena prednosti. Ipak, košarkaši Podgorice nisu se predavali, pa su preko Tmušića, Čarapića I Musića napravili preokret vrijedan pobjede.

Novak Musić ubacio je 16 poena za Podgoricu, a po 15 su dodali Mikhail Tmušić I Marko Kovačević. U ekipi Širokog Brijega listu strijelaca predvodio je Mateo Čolak sa 22 ubačena poena, dok su po 20 ubacili Rašaun Dejvis i Lovro Buljević.


“Čestitam svojim momcima na teško izvojevanoj pobjedi. Mislim da je sva ljepota košarke prikazana u ovoj utakmici. Pokazalo se da ubjedljivo vođstvo može lako da se izgubi i da ekipa koja ima karakter, a to je danas bila moja ekipa koja se nije predavala, može da se izuče. Široki Brijeg je odlična ekipa i sigurno da zaslužuje bolje mjesto na tabeli. Nama sada ostaje da se odmorimo i da se spremimo za narednu utakmicu” izjavio je  Zoran Kašćelan, šef stručnog štaba KK Podgorica.

Trener košarkaša Širokog Brijega, Damir Vujanović rekao je da je pad koncentracije u finišu utakmice skupo koštao njegovu ekipu.

“Početničke greške u samom finišu su nas koštale pobjede. Veliki pad koncentracije u posljednjem minutu. Primili smo dvije “trice” koje nismo trebali, na to se nadovezala i izgubljena lopta. Sve to je uticalo na konačan rezultat”, rekao je Vujanović.

Košarkaši Podgorice nakon pet odigranih kola u ABA 2 ligi imaju omjer od četiri pobjede uz jedan poraz, dok je Široki Brijeg ostao na jednom trijumfu uz četiri poraza.