ABA 2 liga: Borac s velikim ambicijama u Podgorici

  • 17.04.2021. 18:33

Košarkaši Borca otputovali su u Podgoricu gdje ih očekuje završni turnir ABA dva lige. Dobre partije iz prethodnih balona treba potvrditi, a to neće biti nimalo lako, jer ih očekuje dvomeč sa jednim od domaćina. Borac i Podgorica igrali su u banjalučkom balonu, kada je tim Dragana Nikolića ostvario ubjedljivu pobjedu. Dobre igre u poslednje vrijeme podigle su samopouzdanje u crveno-plavom taboru, koji se nadaju prolazu u polufinale.

Borac je plasmanom među osam najboljih timova druge ABA lige već ostvario jedan cilj. Do drugog, plasmana u Ligu šest šampionata Bih, pogurala ih je i sportska sreća. Finiš regularnog dijela sezone donio je mnogo uzbuđenja, a za poslednje mjesto u doigravanju borila su se tri tima. Mnogo je pitanja i nelogičnosti kada je poslednje kolo u pitanju, ali spekulacije treba ostaviti po strani i okrenuti se nastavku takmičenja.

Završni turnir ABA dva lige počinje u ponedeljak, a takmičenje otvaraju Borac i Podgorica tačno u podne. Drugi meč igraće se dva dana kasnije u istom terminu. Ostale parove čine Spars-Zlatibor, Mladost-MZT i Studentski centar-Sloboda Užice.

 

Тагови: