Najbolji košarkaš svih vremena

Znate li da je Jordan napustio Bulse i otišao da igra bejzbol?

  • Izvor: ATV
  • 14.09.2021.22:47

U svijetu sporta, ne košarke, nego sporta, odijeknule su vijesti da Michael Jordana završava karijeru u trenucima kada važi za boga košarke. U tom trenutku Jordan važi za najboljeg u igrača , osvaja tri prstena NBA lige zaredom. A onda odlučuje prosto da ode i završi karijeru košarkaša.

Mnogo toga je objašnjeno u dokumentarcu "Posljednji ples", ali za one koji ne znaju. Džordan osvaja sve moguće, obara sve rekorde, kako sam priča postaje nezadovoljan. Apsolutno je dominantan u sportu koji se zove košarka.

Kako je pričao sam Džordan, po osvajanju treće titule zaredom razmišljao je da završi karijeru. Ali onda slijedi najveća tragedija u njegovom životu. Džejms R. Džordan, otac, mentor, čovjek koji u tom trenutku i dalje rukovodi životom Majkl Džordana, njegov otac i sve u životu bio je ubijen u oružanoj pljački.

Tada Džordan pada u veliku depresiju i odlučuje da ispuni želju ocu koji je uvijek želio da Majkl zaigra bezbjbol. Kao što je vijest godine da je Mesi napustio Barselonu, te godine je bila vijest da se Majkl Džordan povlači iz košarke i da napušta Bulse. Odnosno, da ide u drugi sport.


Priključuje se bejzbol timu Čikago Vajt Soks, gdje ga primaju samo zbog toga što je on Majkl Džordan, najveće sportsko ime. Ipak, nedostajalo je talenta za taj sport. Želja da igra bila je manja od uspjeha. Proslavio se nije, ali ostvario je san. U tim trenucima, Čikago Bulsi zalaze u krizu. Ekipa nema oslonca, sve predvodi Skoti Pipn koji nije apsolutni autoritete u klubu, a svi znaju da tim koji se predstavljao kao najjači zasniva se na igri Džordana kojeg više nema.

Gdje je Džordan? Igra bezbjbol.

A onda šokantna poruka.

"Vratio sam se!"

U sezoni 93-94 Bulsi ostvaruju loš skor i gube od Niksa u plejofa. U sezoni 1994-95 Bulsi se i dalje muče, skor koji postižu je 31-31, ali onda iz vedra neba Majkla Džorda odlučuje da se vrati košarci i to da se vrati Čikago Bulsima.

Sezona već izgubljena, čak ni Džordan nije mogao da pomogne. 1995. godine Džordan odlučuje da napušta bejzbol i da se vraća košarci, ali zaustavljen je njegov napad na osvajanje NBA lige.

U sljedećoj sezoni stvara se velika trojka NBA košarke Denis Rodman - Skoti Pipin - Majkl Džordan.

Tada je uslijedio potpunio preobražaj, osvaja se sve. Premoćni su za sve ekipe, a Džordan, kao bivši bejzbol igrač postaje još jednom najbolji košarkaš, a ubrzo i najbolji košarkaš svih vremena. 

Bulsi osvajaju sljedeće tri titule i upisuju se u istoriju, a Majkl postaje GOAT, ili najbolji svih vremena.

Tagovi: