Spekulacije

Ronaldo vjerovatno ostaje u Juventusu, sljedeće godine kreću za Halandom

  • Izvor: ATV
  • 18.07.2021.12:21

Kristijano Ronaldo će vjerovatno provesti još jednu godinu u dresu Juventusa, ali će iz Torina sljedeće godine otići besplatno, javljaju novinari iz Italije.

Zbog toga će prema nepotvrđenim informacijama, Stara dama krenuti za Halandom koji je najpoželjniji igrač u ovom trenutku.

Odlična igra u Borusiji, dobra predstava na Evropskom prvenstvu, sve je ovog 20-godišnjaka stavilo na prvo mjesto želja svih velikih klubova, ali cijena njegovih usluga prevazilazi mnoge budžete.

Upravo ostanak Ronalda u Juventusu napravio je pometnju za Čelsi koji želi mladog Halanda. Kako piše La Gazzetta Dello Sport, Ronaldo će ostati u Juventusu do isteka ugovora, a onda će klub iz Torina krenuti za Halandom.


Prema Mail Online, Juventus će se pridružiti listi klubova koji žele dovesti Halanda 2022. godine sa otpusnom klauzulom od 80 miliona evra.

Ovo ljeto malo ko da može priuštiti njegove usluge, ali sljedeće godine sva velika evropska imena okomiće se na ovog talentovanog igrača.

Ako se i Juventus sigurno uključi u trku, to bi značilo da će budžet mnogih klubova biti znatno povećan ukoliko se žele istaći u dovođenju Halanda.