Loš dan za srpski tenis

Nina i Novak izgubili u polufinalu

  • Izvor: sportklub
  • 30.07.2021.15:12

Novak Đoković i Nina Stojanović izgubili su u polufinalu olimpijskog turnira u miks dublu od Aslana Karaceva i Jelene Vesnije 7:6 (7-4), 7:5. Srpski tim imao je set loptu u prvom, kao i brejk prednosti u drugom setu, ali su Rusi ipak bili bolji.

U ranoj fazi prvog seta vidjeli smo dva uzastopna brejka. U dugom gemu, prvo su Karacev i Vesnina oduzeli servis Stojanovićevoj za 2:1 poslije iskorišćene pete brejk lopte, ali Nina i Novak ostaju smireni, te momentalno uzvraćaju na 2:2 na servis Vesnine.

Brejk lopti nije bilo sve do desetog gema, kada je srpski tim stvorio brejk i set loptu, i to na servis Karaceva. Vratio je Đoković servis, ali je Aslan spustio bekhend paralelu na liniju.

Uzela je ruska kombinacija taj gem, a ubrzo se ušlo u taj brejk. Ključan je bio početak, kada su Rusi uzeli oba poena na Ninin servis, da bi u narednoj promijeni srpski tim uzeo samo jedan na servis Vesnine.

Održali su Rusi tu prednost do kraja, a pri vođstvu 5-4, Karacev je vezao dva izvrsna servisa za vođstvo u setovima.

Već u prvom gemu drugog seta, srpski tim napravio je brejk, i to na servis Karaceva. Od 0-40, Rus je dvaput odlično odservirao, ali je Đoković dobio bitku dijagonalama na posljednjoj brejk lopti – 1:0

Čuvala je Srbija brejk prednosti sve do osmog gema, a tada je srpski tim od 30-15 izgubio tri poena u nizu, uz odličnu igru Vesnine (4:4).

U narednom gemu je Srbija imala 0-30, Karacev je na 15-30 odigrao maestralan poen, uslijedila je Ninina greška, a zatim neuspješan Đokovićev napad riternom – 5:4 za Ruse.

To je bio ključni momenat, a naročito je odskakala Vesnina svojom igrom, koja nije dozvolila nijednu brejk loptu nakon što je pretrpjela brejk rano u prvom setu.

I ona i Karacev briljantno su riternirali u 12. gemu, pa su bez izgubljenog gema napravili brejk i došli do pobjede.

Tagovi: