Borba se trebala održati 24. jula u Las Vegasu

Najveći boks meč ove godine odgođen, Tajson Fjuri pozitivan na koronavirus

  • Izvor: klix.ba
  • 09.07.2021.08:39

Najveći boks meč ove godine, u kojem su rukavice trebali ukrstiti Tajson Fjuri i Deonte Vajlder, je odgođen jer je britanski bokser pozitivan na koronavirus.

Borba se trebala održati 24. jula u Las Vegasu, no odgođena je za kraj godine, nakon što je koronavirus otkriven kod britanskog boksera, ali i među članovima njegovog tima.

Fjuri se osjeća "bolesno, ali ne toliko da mu je život ugrožen". On je davno primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa, no nije nikada otišao na revakcinaciju, potvrdili su iz njegovog tima.

Novi datum borbe kojom će biti kompletirana trilogija između Fjurija i Vajldera će biti određen naknadno, a najvjerovatnije će se raditi o 9. oktobru.

Podsjetimo, prva borba u decembru 2018. godine je završena bez pobjednika, a potom je Fjuri slavio prekidom u februaru 2020. godine.

Nakon te borbe nisu nikako ulazili u ring, a iako je ove godine sve bilo spremno za borbu između Fjurija i Entonija Džošue, Vajlder je iskoristio pravo na treću borbu koja će se, nadamo se, konačno desiti krajem ove godine.