Mamić objavio novi navodni "dokaz": Je li ovo moguće?

  • Izvor: jutarnji.hr
  • 08.09.2021.14:18

Bivši šef Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić objavio je na svom Facebooku fotografiju za koju je juče najavio da se radi "o dokazu koji će reći sve o nezavisnosti hrvatskog krivosuđa", prenosi "Jutarnji.hr".

Mamić je objavio snimku iz jednog osječkog kafića u kojem za istim stolom sjede tužilac Sven Mišković te sudije Miroslav Rožac i Miroslav Jukić što je bivši čelnik Dinama nazvao "udruženi krivosudni poduhvat".

Mamićevu objavu prenosimo u cjelosti.

"Hrvatice i Hrvati, je li ovo moguće? Jeste li vi svjesni gdje živite? Mjesto radnje gornjih fotografija nisu moje noćne more, nego kafić San Francisko u Osijeku, vrijeme radnje juče u 11 sati i 15 minuta. Na fotografijama se u ugodnom srkanju kasice nalaze neovlašteni tužilac u mom progonu gospodin Mišković, a za stolom su u dobrom društvu članovi sudskih vijeća koja su oformljena kako bi me osudila – sudija Miroslav Rožac i Miroslav Jukić.

U 2021. godini, kao što sam više puta svjedočio i vlastitim očima tokom suđenja, goste se zajedno nezavisni tužilac i neozavisne sudije. Slika suprotstavljenih strana 'nezavisnog' sudstva kako se časte, dogovaraju i druškaju sigurno će biti dio stalnog postava Međunarodnog suda pravde!

Donošenje presuda po kafanama Jukiću je očigledno odavno na meniju jer je u Kafiću Matis prijetio predsjedniku vijeća Krušlinu da mora presuditi Zorana i mene ili će ga spremiti u zatvor! U zatvor sam korumpiranog Krušlina spremio ja, ali mi je već tada bilo jasno da moje suđenje ne vodi predsjednik vijeća Krušlin, koji je nota bene u mom predmetu dao izdvojeno mišljenje i bio protiv moje presude.

Koliko cijela 'nezavisna infrastruktura' zaudara i smrdi od glave govori i činjenica da na traženje advokata Vrhovni sud nije dozvolio da se otvori omotnica s izdvojenim mišljenjem i pročita naglas. U 21. vijeku u nezavisnom i pravednom sudu, pošalju me na sud krivosudaca koji se dogovaraju s tužilaštvom i još kriju kakve su odluke donijeli. Pa toga nije bilo ni srednjem vijeku.

Čak i tada su krvnici imali obraza stati iza svojih odluka i pročitati ih na trgu. Već tada bilo mi je jasno da su sudije Rožac i Jukić, osim što imaju važnu ulogu platitelja računa za kafu i kiselu tužioca u bircevima, tu da izvršavaju naloge. Viđao sam ih, o čemu sam govorio na press konferencijama, kako redovno izlaze s tužiocima iz svojih kancelarija, pogotovo dok sam sam ispijao kafe u sudskom kafiću, kao izopćenik, a oni se družili i grohotom smijali.

Jednom sam ih prilikom prije nastavka rasprave kad su se vraćali iz kafića upitao i spavaju li zajedno? Meni je odavno bilo jasno s kim spavaju i zašto sam morao biti presuđen u montiranom procesu, a to ću i otkriti. Zbog navedenog gledamo pravosudni rat do istrebljenja kako bi se sačuvala pozicija Predsjednika vrhovnog suda u rukama krivosuđa. U zemlji u kojoj se presude donose u bunkerima, konobama, kafićima, u konspirativnim razgovorima na Mirogoju pravo i pravda su beskućnici.

U zemlji u kojoj te kadija tuži, kadija sudi, kadija traži pare i satove, a kasnije i dođe na tvoj račun pit u birtiji obespravljeni plaćaju lihvarske kamate da bi preživljavali, ovršeni nemaju osnovna ljudska prava, a mladost nam odlazi iz zemlje. Pozivam sve kojima je stalo do budućnosti djece i zemlje da mi se pridruzite u reformi pravosuđa, jer ona nije stala već će uskoro krenuti najozbiljnije i još jače!", napisao je Mamić.

Tagovi: