Još ništa od prve titule

Krajinović poražen u finalu Hamburga

  • Izvor: sportklub
  • 18.07.2021.15:23

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspio da osvoji prvu ATP titulu u karijeri, pošto je bolji od njega u finalu turnira iz serije 500 u Hamburgu bio Pablo Karenjo Busta sa 6:2, 6:4.

Krajinović, koji je prethodno izgubio sva tri finala u kojima je igrao, vidno stegnuto je počeo meč, i već u drugom gemu je pretrpio brejk.

Nije Filip bio taj koji diktira igru, naprotiv, uglavnom se branio, dok je Karenjo bio taj koji kontroliše poene. Nikakvih problema Španac nije imao na svoj servis, i lako je priveo prvi set kraju.

Nastavilo se u istom ritmu, a Karenjo je već u prvom gemu napravio brejk. Jedinih blagih problema imao je Španac pri vođstvu 4:3, tada se stiglo do djusa. Međutim, Krajinović prvo ne uspijeva da vrati drugi servis, a u narednom poenu griješi forhendom.

Bila je to posljednja prilika, Karenjo je u svom posljednjem servis gemu rutinski odservirao za trijumf poslije 81 minuta igre.

Za utjehu, Krajinoviću ostaje činjenica da će napredovati devet mjesta na ATP listi, pa bi od ponedjeljka trebalo da bude 35. na svijetu.

Filipu je to bilo četvrto ATP finale – izgubio je od Džeka Soka na mastersu u Parizu 2017, a zatim i od Matea Beretinija 2019. u Budimpešti. U oba ta okršaja dobio je prvi set, dok je u Stokholmu 2019. poražen u dva seta od Denisa Šapovalova.

S druge strane, Španac je osvojio svoju šestu ATP titulu.