Banja Vrućica

Igokein kamp okupio djecu iz cijele Republike Srpske

  • 01.07.2021.18:35

Stotinu mladih košarkaša i košarkašica iz Srpske je u kampu „Igokee“. Usavršavaju se, druže i od najboljih uče na terenima "Banje Vrućice". Odlični uslovi, sjajna atmosfera i rad sa vrhunskim profesionalcima su, kažu, razlozi zbog kojih se iz godine u godinu vraćaju u kamp. 

"Meni je ovo peta godina i ovdje ostajemo sedam dana. Treniramo, zabavljamo se idemo na bazene. Mnogo se nauci i treneri su odlični", kaže Jovan Popović iz Bijeljine.


"To je ta neka atmosfera i želja za radom i napretkom. Svi žele nesto bolje i više da postanu pravi igrači i mislim da se to stavrno može naučiti ovdje. Treneri se stvarno posvete nama igračima i izvuku najbolje iz nas", kazala je Sofija Marijanović, iz Banjaluke.

"Gledamo nekad TV, jedemo, odmaramo se i tako. Treniramo i naučio sam kako se koristi lopta iza leđa, cik cak, ispod nogu", priča Konstantin Ćorić Đajič, iz Banjaluke. 

A sve to i mnogo više, djeci je, osim trenera, pokazao i Darko Talić, dvadesettrogodišnji prvotimac "Igokee". Mališani su svaki potez ispratili uz aplauz. 

"Stvarno je bilo odlično, podsjetio sam se svojih kampova kad sam bio manji. Mislim da je odlicna atmosfera, lijepo ih je vidjeti u ovako velikom broju. Imaju fenomenalne uslove i odlične trenere gdje mogu dosta da nauče, zavole košarku, da se druže i napreduju", rekao je Talić.

Rad sa mlađim kategorijama za Aleksandrovčane je vrlo važan. Zbog toga na razvoju, napretku djece i samog kampa, neumorno rade iz godine u godinu. I sve su bolji. 

"Prema djeci uvijek trebate biti iskreni. Njih je teško prevariti. Djeca spoznaju i osjete kvalitetan rad, prijatno i lijepo druženje i mislim da je to ono što ovaj kamp čini posebnim. Imate raznih kampova, na svim kampovima se fino druže i dobro se trenira, ali ovaj kamp iz godine u godinu napreduje", ističe Slobodan Kecman, trener KK Igokea.

Tajne košarke mladi će u kampu učiti sedam dana. U Tesliću su do nedjelje, za kada su zakazana finalna takmičenja i proglašenje najboljih. 

Tagovi: