Hrvatski mediji raspalili po Dinamu: "Razbijeni su kao avganistanska vojska"

  • Izvor: Agencije
  • 18.08.2021.16:35

Fudbaleri zagrebačkog Dinama razbijeni su u Tiraspolju u duelu sa Šerifom (3:0), igranom u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, a hrvatski mediji su nemilosrdni u komentarima.

Prvo o utiscima sa same utakmice u Moldaviji.

"Bilo je to klasično šamaranje! Ozbiljan udarac ambicijama Dinama, ali i reputaciji 'najbolje ekipe jugoistoka Evrope' stigao je u Moldaviji… Dinamo trenutno djeluje kao razbijena vojska, nalik na onu koja je ovih dana bez ispaljenog metka otišla iz Kabula prepustivši dječacima u haljinama i kalašnjikovima da se igraju po glavnom gradu Avganistana”, piše se u uvodu analize "Germanijaka" i dodaje da je ekipa Damira Krznara izgledala zasićeno i potrošeno.

"U Tiraspolju su izgledali kao ispuhani veterani koji jedva čekaju treće poluvrijeme i selfi za Fejsbuk s nekom živinom na ražnju u pozadini. Niti želje, niti strasti. Niti elementarnog osećaja odgovornosti prema svojim navijačima".

Ništa milostivije nisu ni "Sportske novosti"…

"Kada je Kolovos zakucao volej za 2:0 u 54. minutu, statistika je pokazivala da je Šerif već jedanaesti put na utakmici 'potegnuo oružje'. Stvar je dotad prerasla u zlostavljanje, Šerif se uživio u ulogu onog sadističkog šerifa kojeg je u kultnim Nepomirljivima igrao Džin Hekman. Mrcvarenje bi bilo i brutalnije da turski sudija Čakir na startu utakmice nije pružio ruku Plavima i napravio se slijep nakon Teofilovog igranja rukom u kaznenom prostoru".

"Večernji list" podsjeća i da je Dinamo izgubio ogroman novac koji bi mu sljedovao da je ušao u Ligu šampiona i tekst o finansijskim problemima maksimirskog kluba počinje naslovom: "Dinamo nije upao u zamku kao Crvena zvezda... Dinamo je upao u crnu rupu bez dna".

Naime, bez para od Lige šampiona Dinamo će morati da prodaje i najvrednije igrače. A da ih potom i zamijeni. Problem je što dosadašnji poslovni potezi Modrih na tržištu ne ulivaju previše optimizma.

"Hitno je potrebna svježa krv, ali prelazni rok se u maksimirskim kancelarijama odigrao gotovo identično kao što je ekipa igrala u Tiraspolju; katastrofalni potezi za koje niko neće snositi odgovornost", piše "Germanijak".

I detaljno analizira…

"Krenimo od lijevog beka. Imaš Leovca u drugoj ekipi, ti igraš na toj poziciji sa zadnjim veznim. Čak i ne igraš s Mubanđeom kojem je to prirodna pozicija, već si tamo našao mjesto za Franjića. Zašto nije u igru ušao Josip Šutalo? Jer si ga ostavio u Zagrebu… Ali, vodio si Vasilja da osjeti atmosferu. Fino, neka odmah dečko osjeti i traume s kojima su godinama živjeli navijači Dinama".

Dalje…

"Doveo si Štefulja kojeg nema ni na mapi. Na istoj poziciji si imao Čabraju kome si dao priliku da u CV upiše Dinamo pa ga gurnuo u Mađarsku. Vratio si lani Gavranovića koji je ovdje htio da završi karijeru i koji iza sebe ima sjajnu sezonu i Evro, ali prodao si ga u Tursku za sitniš. Sada bi ti Gavro i te kako dobro došao u revanšu. Komnena Andrića si maknuo, nema ti ko dati gol. Gojak se vratio, znaš koliko ti je značio u prošlosti, ali ti ga guraš u Ferencvaroš. Kada te odbije, onda ga ignorišeš. Potom Ćuže koji je imao sjajne pripreme iza sebe, ali dovoljno da ode u Ukrajinu kod Jovićevića… I sada ti odlazi Majer koji je uz Ivanušeca jedini nešto pokazao. Ako je bilo sumnjii oko njegovog odlaska u Rens, one su sasvim iščeznule ovim porazom jer se minus u blagajni mora nadoknaditi. I na kraju će račun podnijeti Damir Krznar, iako smatramo da nije isključivi krivac. Njegov je problem što je pristao na neke kompromise koji zapravo i nisu bili kompromisi već nametnute odluke. No, to je uvijek bila cijena klupe Dinama".

"Sportske" se nadovezuju sličnim zapažanjima.

"Dinamo je posljednjih mjeseci pokupovao 'pola HNL-a', na pripremama je Krznar imao gotovo 40 igrača. A onda dođe u Tiraspolj gdje ostane bez štopera, pa zavisi o igraču, Mubanđjeu, u kojega u Dinamu očigledno niko ne vjeruje i koji ni sam ne vjeruje u sebe, igra kao početnik, teško je zamisliti da je bio švajcarski reprezentativac. I sad je Dinamo na tome da od gomile igrača koje je doveo, neke i otpisao, zapravo, nema 15-16 igrača koji mogu u svakom trenutku da odgovore izazovima, nema novog poleta u igri, novih rješenja".

A i tih 15-16 nisu baš odgovorili izazovima u Moldaviji. Prema ocjenama "Sportskih novosti" samo je Luka Ivanušev zaradio prelaznu "šesticu". Mubanđe je opisan kao strano tijelo zalutalo u Dinamo, Teofil je okarakterisan kao tragičan, čak je i Mislavu Oršiću zamjereno što je previše solirao…