Brazil

Brutalno šutirao sudiju na terenu - hapsili ga specijalci

  • Izvor: 24sata.hr
  • 05.10.2021.14:30

Vjerovatno će dobiti doživotnu suspenziju iz fudbala, a Vilijam Ribeiro bi se nakon ovakve predstave mogao oprobati u MMA jer je jednim udarcem nokautirao sudiju Rodriga Kriveljara na utakmici brazilskih niželigaša, a policija ga je uhapsila na terenu! 

Odvajali su ga saigrači od spomenutog sudije, ali on mu je zadao još nekoliko udaraca na podu, iako je sudija već bio u nesvijesti.

Sudija je hitno prebačen u bolnicu gdje je preko noći ostao na pretragama pošto se radilo o brutalnom nokautu, dok je Ribeiro završio u policijskoj postaji.

Sao Paulo RS odmah je raskinuo ugovor sa spomenutim igračem, a postoji mogućnost ne samo suspenzije iz sporta, već iz zatvorske kazne.


U trenutku prekida utakmice domaći Guarani vodio je s 1-0 te je do kraja bilo još 30 minuta. Nakon smirivanja situacije, dogovorili su nastavak utakmice, prenosi "24sata.hr".

Obje ekipe poslale su poruke podrške nesretnom sudiji, a on sigurno neće nastaviti da sudi na nastavku utakmice koja opet kreće u srijedu, 6. oktobra u 1 sat iza ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Tagovi: