Igokea

Bajić nakon žrijeba: Atraktivna grupa, nadamo se dobroj sezoni

  • Izvor: ATV
  • 07.07.2021.17:18

Igokea svoj put u FIBA Ligi šampiona započinje u grupi E gdje je čekaju Nimburg, Paok i Galatasaraj. Trener Dragan Bajić kaže da je grupa atraktivna i da se nadaju dobroj sezoni.

Igokea je prošle sezone bila pravi hit ovog takmičenja. Kroz kvalifikacije stigla je do TOP 16 faze, za najuspješniju klupsku sezonu u Evropi. U Igokei se nadaju da i ove mogu napraviti isti rezultat, ako ne otići i korak dalje.  

"Atraktivna imena kad je košarka u pitanju. Sigurno da je moglo bolje, ali je moglo i gore gledajući ostale grupe. Mislim da je rano za bilo kakvu analizu, znajući da se rosteri ekipa još sklapaju. Ponavljam, atraktivna imena, ali raduje da će se publika vratiti i ja očekujem da ova se sezona bude i rezultatski, a i sa publikom, puno ljepša i puno bolja", kaže trener Igokee Dragan Bajić.

Trener Bajić dodaje da je igranje grupne faze veliki iskorak za klub, gledajući koliko dobrih timova mora u kvalifikacije. Rezultat u FIBA Ligi šampiona, ali i u ABA ligi u mnogome 'e da zavisi i od ekipe,  koja se polako sklapa, kaže Bajić. 

"Mi još nismo kompletirali ekipu za sezonu, fale nam dva, tri igrača. Ako to posložimo po nekim mojim željama, ja se nadam da možemo ponoviti bar prošlosezonski rezultat. Fale nam dva igrača koja će da zamijene Pota i Atića. tržište je malo skučeno. Nemamo baš veliki izbor kvalitetnih igrača koji bi nam donosili prevagu da bi postizali rezultate slične prošloj sezoni. Ali ima još vremena pa se nadam da ćemo naći adekvatna rješenja", dodaje Bajić.

Ove sezone promijenjen je format takmičenja. 32 ekipe smještene su u osam grupa po četiri tima. Prvoplasirani iz grupa obezbijediće direktan plasman u Top 16  fazu, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati takozvani plej-in. Sezona počinje četvrtog oktobra, dok će se kvalifikacioni turniri igrati od 13. do 17. septembra.