Sofija: Vučić i Tači razmijenili nekoliko riječi

21:02, 16.05.2018.
Thumbnail

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “razmijenio je nekoliko riječi” u Sofiji sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem, javlja Tanjug.

Kako navode, Vučić je sa Tačijem razmijenio nekoliko riječi u prisustvu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini.

Kako Tanjug javlja, Vučić je rekao visokoj predstavnici da je Srbija uvijek spremna za nastavak dijaloga ukoliko taj dijalog podrazumijeva spremnost i druge strane na kompromis.

"Da dolazimo na dijalog, možete da ga zakažete kad hoćete, ali prvo da se završi započeti proces i formira ZSO, a drugij je uslov da je druga strana spremna na kompromisne razgovore. A da dolazimo na razgovore i da nam drže pridike o teritoriji, a samo ih teritorija zanima... To su stvari koje smo postavili na jasan način", poručio je Vučić.

Na pitanje da li je razgovarao s kovoskim predsjednikom Hašimom Tačijem, koji je takođe imao susret s Mogerinijevom, Vučić je rekao da je "razmijenio nekoliko kurtoaznih rečenica, to je to".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nešto ranije u Sofiji da nije dobio nikakav plan SAD za rješenje situacije s Kosovom, ali da jeste "naznake, načela, principe".

(b92)