SNSD i Ujedinjena Srpska idu zajedno na izbore za Parlament BiH

19:34, 19.04.2018.
Thumbnail

Za poslanička mjesta u Parlamentu Bosne i Hercegovine SNSD i Ujedinjena Srpska boriće se na zajedničkim izbornim listama.

To su dogovorile delegacije dvije partije nakon zajedničkog sastanka kojem su prisustovali i predsjednici Milorad Dodik i Nenad Stevandić. Poručuju da će, ako pobijede, raditi bolje nego što sada radi vlast Saveza za promjene na državnom nivou.

"Smatramo da zajedničkim nastupom sa SNSD-om i svima onima sa kojima SNSD dogovori na nivou Bosne i Hercegovine možemo se riješiti te blokade i imati jedan glas republike Srpske koji se jednako usaglašava u Sarajevu i u Banjaluci.Samim tim će Republika Srpska ući u period stabilnosti", rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

snsd dns (2)

"Imamo strukturu predstavnika iz Republike Sprske koji su bili u funkciji blokada za Republiku Sprsku. Mi želimo to da deblokiramo i naša obaveza je da na tom nivou deblokiramo te procese i štetu koja je nanošena Republici Srpskoj", izjavio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Ujedinjena Srpska podržaće kandidate SNSD-a za predsjednika Republike i srpskog člana bh. Predsjedništva.

Milorad Dodik i Nenad Stevandić dogovorili su se da u borbu za Narodnu skupštinu ipak idu na odvojenim listama, ali uz dogovor da Ujedinjena Srpska dobije svoje mjesto u Vladi Srpske nakon izbora.

"To ne mijenja dogovor sa DNS-om i Socijalističkom partijom", objašnjava Milorad Dodik, jer je stranka Marka Pavića više puta javno kritikovala politiku Ujedinjene Srpske.

snsd dns (3)

"Mi smo se tamo dogovorili o određenim procentima raspodjele buduće vlasti i želim da kažem da razgovori sa ovom partijom su razgovori u okviru onogo našeg dogovora, da ono što pripada SNSD-u mi možemo i sa drugim političkim partijama da razgovaramo i u okviru te kvote sarađujemo sa drugima", rekao je Milorad Dodik, lider SNSD-a.

Tri koalicione stranke dogovorile su se da nakon izbora 65 odsto svih pozicija pripadne SNSD-u, DNS-u 20, a SP-u 15 odsto, mada zavisno od rezultata ovi bi procenti mogli biti i promijenjeni.