SNSD: Strategija ruralnog razvoja moguća uz usvojene sugestije RS

11:57, 18.11.2017.
Thumbnail

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ saopštio je da je moguće da bude prihvatljiva strategija ruralnog razvoja BiH, o kojoj govori ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, kada bude okvirna i kada budu uvažene sugestije koje će dati Vlada Republike Srpske.

"Kada budemo sigurni da on preko nje neće moći otimati nadležnosti Srpske i akumulirati ih u Sarajevu, onda će ona moguće i biti prihvatljiva", poručili su iz SNSD-a.

U saopštenju SNSD-a se navodi da Šarović, suočen sa činjenicom da su SDS, PDP i NDP zaustavili na nivou BiH stotine miliona maraka namijenjenih građanima Srpske, nastoji da prebaci lopticu Vladi Republike Srpske.

"Priča, kobajagi, o strašnom gubitku nepovučenih 30 miliona, da bi zataškao onih 700 miliona koje oni zaustavljaju i sprečavaju da dođu u Republiku Srpsku, ni komentara vrijedna nije, pogotovo što dolazi od čovjeka koji je, vjerovatno, jedini guverner u EBRD-u ispred jedne zemlje koji sprečava da u tu istu zemlju stignu sredstva tog istog EBRD-a", dodaje se u saopštenju.

Iz SNSD-a zaključuju da je Šarović jedini bivši predsjednik Republike koji je "mlatio prstom u Narodnoj skupštini tvrdeći da ga u obavljanju njegovog ministarskog posla u Sarajevu ne obavezuju institucije Republike Srpske".

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je juče na Jahorini da je kraj godine krajnji rok do kada BiH imala šansu da dobije znatna sredstva od EU ukoliko usvoji strategiju ruralnog razvoja.