SNSD Šekovići: Ivanić se sjeti ove opštine samo u izbornoj godini

15:28, 15.05.2018.
Thumbnail

Opštinski odbor /OO/ SNSD-a Šekovići saopštio je danas da je počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić imao priliku da pomogne ovoj opštini, ali da mu ona nikada nije bila prioritet, osim u izbornoj godini.

Povodom Ivanićeve najave da će biti osnovan fond za stimulisanje investicija u Šekovićima, iz OO SNSD-a navode da je Ivanić, u vrijeme dok je bio predsjednik Vlade Republike Srpske, imao priliku da pomogne ovoj opštini, kao i da je za skoro četiri godine kao član Predsjedništva BiH mogao dovesti donatore, ali da mu to nikada nije bio prioritet.

"Ivanić je na izborima 2014. godine u Šekovićima poražen od sadašnjeg premijera Željke Cvijanović, čime su stanovnici ove opštine dali do znanja šta misle o njegovom radu i doprinosu koji je dao za razvoj ove opštine", dodaje se u saopštenju SNSD-a.

Iz šekovićkog SNSD-a podsjećaju da je PDP 14 godina bio na vlasti u opštini Šekovići i da u tom periodu "nije radila ni ulična rasvjeta" u ovom mjestu.

"Sada su Šekovići postali veliko gradilište. Uređuje se korito rijeke Drinjače, asfaltiraju ulice, adaptiraju seoski putevi, povećavaju stipendije i budžet sportskim klubovima, popravljaju sistemi za vodosnabdijevanje, a opština je postala prva u BiH koja je pokrivena led rasvjetom", navedeno je u saopštenju.

Iz SNSD-a Šekovići navode da je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Galić bio predsjednik Skupštine opštine Šekovići punih devet godina.

"Za to vrijeme Galić je vedrio i oblačio opštinom i uspio zaposliti samo svoje partijske poslušnike i to su bile njegove investicije", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNSD-a Šekovići koje je potpisao predsjednik odbora Momir Ristić.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić izjavio je 12. maja u Šekovićima da se ova sredina nalazi u ozbiljnoj krizi, da se smanjuje broj stanovnika, te da zaslužuju veću pažnju svih nivoa vlasti.

On je rekao da treba osmisliti fond koji bi pomogao i stimulisao investitore da dođu u Šekoviće.

(Srna)