Šnjegota napustio službu: Kada će imenovanje novog glavnog revizora?

19:15, 12.10.2017.
Thumbnail

U Glavnoj službi za reviziju od danas je vanredno stanje. Prvi čovjek ove institucije više ne dolazi na posao njegov zamjenik koji je takođe razriješen, raspoređen je druge poslove.

mejl

Mejl Duška Šnjegote je suspendovan pa mu nije moguće pisati, dok, sada već bivši zamjenik Darko Pejić dobija mejlove, ali ne može da ih pročita. Ni jedan ni drugi ne žele da se oglašavaju, a zaposleni mimo kamere kažu da se nalaze u pravom problemu. Od jutros ne mogu nigdje na teren, jer putne naloge nema ko da im potpiše.

U službene prostorije Glavne službe za reviziju od danas ni glavni revizor nema pravo da uđe. To prakitčno znači da sve staje sa radom. Zaduženja zaposlenima više nema ko da daje. Plate nema ko da potpisuje kao ni putne naloge.

Ni revizorski izvještaji više ne mogu da se objavljuju, jer cijela insititucija počiva na glavnom revizoru koji potpisuje svaki izvještaj. Njihov poslodavac Narodna skupština prihvatanjem ostavke Duška Šnjegote dovela našla se u pravnom raskoraku. Iako ga je predsjednik Parlamenta proteklih dana pozivao da ovlasti nekoga to se nije desilo.

Šta dalje ne znaju ni u Narodnoj skupštini, a predsjednik parlamenta nije htio da se oglašava. Njegova ideja da glavni revizor ovlasti nekoga da ga zamjenjuje na sjednici Narodne skupštine pootpuno je propala tako da status kvo ostaje dok Narodna skupština ne odluči drugačije.

narodna skupstina

ATV nezvanično saznaje da su vladajući smislili rješenje, ali konsultacije i dalje traju. Plan je da se revizorski izvještaj razmatra bez revizora tako da će poslanici sami izvlačiti zaključke iz onoga što je napisano. Kada se dođe do posljednje tačke sjedice izbor i imenovanja plan je da se imenuje vršilac dužnosti.

Iako u skupštini kažu da zvanična inicijativa ne postoji, predsjednik Republike poručuje da se upravo o tome razmišlja. Kaže da će Dušku Šnjegoti lako naći zamjenu.

"Zašto sad oplakivati jednog čovjeka, groblja su puna nezamjenjivih ljudi pa stvari idu dalje i život ide dalje", rekao je Dodik.

Predsjedik Komsije za izbor i imenovanje Radovan Vuković kaže da zvanična inicijativa za imenovanja vršioca dužnosti još nije stigla. Komisija će u utorak pokrenuti redovnu proceduru za izbor novog glavnog revizora koja može dugo da potraje. Treba formirati petočlanu komisiju sa tri predstavnika vlasti i dva predstavnika opozicije.