Snažna eksplozija u Skadru VIDEO

15:22, 13.01.2018.
Thumbnail

U eksploziji, koja se dogodila jutros u centru Skadra, ispred zgrade u kojoj prostorije ima srpsko-crnogorska manjina, povrijeđeno je šest osoba, od kojih dvije teže.

Eksplozija se dogodila u 10.30 časova, a albanska policija je potvrdila da je meta napada bio albanski biznismen Ljuljzim Kula.

Kako prenosi Televizija Crne Gore /TVCG/, čija se ekipa zatekla u blizini mjesta eksplozije, povrijeđena je i radnica RTV Crne Gore čiji su inicijali R.G. koja je nakon ukazane pomoći u bolnici u Skadru otpuštena, ali će po povratku u Crnu Goru morati da se javi ljekarima u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Reporteri TVCG javljaju da su slike sa trga uznemirujiće, da je situacija haotična i da je pravo čudo da nije bilo težih posljedica.

Albanski mediji navode da je ekspoloziv bio postavljen na motociklu ispred zgrade, u kojoj su i prostorije srpsko-crnogorske manjine.

O događaju je obaviješteno crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova i crnogorska ambasada u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar.

(Srna)