Smrtovnice u Zagrebu: Izdahnula je Republika Hrvatska!

11:43, 01.12.2017.
Thumbnail

Grad Zagreb osvanuo je oblijepljen neobičnim smrtovnicama. Autor je obavijestio kako je preminula Republika Hrvatska i pozvao na proteste na Markovom trgu danas u 10 sati.

Autor smrtovnica obavještava građane ''kojima je još stalo'' da je u 27. godini preminula Republika Hrvatska. Kao datum smrti naveden je 1. januar 2018. godine, a posljednji ispraćaj 1.12. u 10 sati na Markovom trgu.

Na vrhu smrtovnice citirane su navodne posljednje riječi Slobodana Praljka, po kojima je on kazao: ''Živite i borite se, nemojte završiti kao ja. Ne predajte se nikada!''.

Cijeli tekst smrtovnice glasi:

''U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i državljanima, kojima je još stalo, tužnu vijest da je u 27. godini života nakon duge i teške borbe protiv lopovluka, korupcije, uhljeba te zbog neizlječive bolesti karcinoma društva ('pohlepnih političara') izdahnula naša draga, majka, baka, domovina Republika Hrvatska (30.5.1990. - 1.1.2018.). Posljednji ispraćaj će se održati na Trgu svetog Marka, Zagreb 1.12.2017. u 10 sati.

Ožalošćeni: većina hrvatskog naroda, radnici, studenti, mladi, njihovi roditelji, bake i djedovi. Oni koji ne mogu donijeti vijenac i svijeću za poginule koji su dali život za domovinu, zapitajte se šta ste radili 1.12.2017. dok se još nešto moglo poduzeti, ''uručiti otkaz ugovora o radu saborskim zastupnicima'' javnim suđenjem saborskim zastupnicima i političarima za 27 godina pljačke, silovanja, kršenja ustavnih i međunarodnih zakona, veleizdaje naroda i nacionalnih interesa te uvođenje direktne demokracije! Počivala na smetljištu istorije!''.

(dnevnik.hr)