Šminkanje na +35: Pet pravila za savršeno lice

15:11, 22.08.2016.
Thumbnail

Brojne žene se pitaju mogu li biti lijepo našminkane i kad živa poraste u termometru do nesnosnih vrućina. Odgovor je, da, naravno. Pazite samo da izbjegavate sljedeće greške.

Ne za puder i sunčanje

Zaboravite na tešku podlogu za vaš make-up tokom ljeta. Izbjegavajte tekući puder, posebno na plaži jer koža ispod njega ne diše. Eventualne nesavršenosti na licu sakrijte BB kremom ili korektorom kojeg tapkanjem nanesite samo na ciljana mjesta.

Istaknite preplanulost lica

Osunčano lice naglasite bronzerom. Nemojte ga nanositi preko cijeloga lica, već ga decentno kistom aplicirajte sa strane čela,rubove nosa i bradu te na i ispod jagodičnih kostiju. Na ovaj način naglasićete preplanuli ten bez straha od "pregorenog" efekta.

Izbjegnite razlivanje maskare

Na visokim temperaturama znoj se cijedi s vašega tijela, a maskara se topi i razmazuje oko očiju. Da bi izbjegli efekt "pandinih oči" koristite vodootpornu maskaru, a nanesite je u dva sloja.

Ne jarkim bojama

Preplanuli ten vam osigurava da budete decentni s nanošenjem make-upa i zadržite prirodni look. Izbjegavajte sjenila u jarkim bojama ili ona pretamna i prenapadna - tokom dana usne zaštitite balzamom, a večer provedite sa sjajilom u nježnim pastelnim bojama ili se poigrajte s crvenim ružem.

Najljepši ukras lica je…

...zdrava koža. Gdje god bili ovoga ljeta i što god radili važno je da zaštitite kožu lica od štetnih UV zraka. Prije izlaska na sunce, lice namažite kremom za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom i redovito je aplicirajte tokom cijelog dana.

Naveče kožu očistite tonikom ili nekim drugim sredstvom za čišćenje kože lica te nanesite laganu hidratantnu kremu koja se lako upija i ne masti kožu.