Skupština naroda u Palama, Dodik iz kafića poručuje da je to politički događaj

20:12, 11.10.2017.
Thumbnail

Strah od režima je najveći problem u Srpskoj, poručili su to lideri opozicije na drugoj skupštini naroda.

Poslije Banjaluke, skup je održan u Kulturnom centru u Palama. Sala je bila puna, a prema procjenama okupilo se oko dvjestotinak građana. Ovaj put, poslije lidera Saveza za promjene i poslanika u Naropdnoj skupštini, i građani su imali priliku da iznesu svoje ideje.

DL3wKehXkAAHLB5

"Mi želimo da u Republici Srpskoj živimo kao slobodni ljudi, da građani čuju pravu istinu o režimu. Želimo da se ne plašimo, da pobijedimo strah zajedno sa građanima, jer osjećamo da je strah primarna proizvodnja koju u ovom momentu sije vlast u Republici Srpskoj na čelu sa vođom režima, to je sasvim jasno", rekao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS.

"Vidimo veliko interesovanje građana za istinom. Mi smo ovde da razgovaramo sa građanima potpuno otovreno o svim ekonomskim, socijalnim, pa i političkim pitanjima, u kojima se nalazi Republika Srpska, i to je pravi odgovor", izjavio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.DL37Pv_XkAAVVzU

A samo sat vremena prije skupštine naroda, predsjednik Republike Milorad Dodik, razgovarao je sa građanima Pala, u jednom kafiću, stotinak metara od Kulturnog centra. Pomirljivim tonom kaže da nije došao da bi im kontrirao, i da podržava svaki dijalog sa građanima.

vlcsnap-2017-10-11-20h10m18s218

"To je politički događaj, svaka politička partija ima pravo da organizuje stranačke skupove, i da u tom pogledu RS može da bude ponosna da ljudi imaju slobodu da organizuju takve sastanke, ja nemam ništa protiv, apsolutno podržavam tako nešto", rekao je Dodik.

Već u subotu Dodik je pozvao lidere opozicije na razgovor o radu Suda i Tužilaštva BiH. Bez obzira na ishod razgovra, predsjednik Republike planira da se obrati i Srbima zaposlenima u tim institucijama.DL37OzqWAAMWdtS

"Imam namjeru da svakom od njih pošaljem posebno pismo, i obrazložim zašto je to važno, da im ukažem da smo kao republika spremni da im obezbijedimo radni angažman, da im zadržimo plate, i da ih u istom mandatu isplaćujemo u okviru određenog instituta koji ćemo formirati Republici Srpskoj", rekao je Dodik.DL38zqFW4AAC_8u

I Savez promjene danas je zaključio da je posljednja presuda Naseru Oriću skandalozna i da će se zalagati da se izbor predsjednika Suda i glavnog tužioca vrši u Parlamentu BiH.