Skupština akcionara OC Jahorina: U planu investicije od 10 miliona KM

15:03, 31.08.2017.
Thumbnail

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas na Jahorini da Vlada Srpske podržava finansijski plan poslovanja i investiranja Olimpijskog centra (OC) "Jahorina" za ovu godinu.

"Vlada Republike Srpske stoji iza ovog projekta, iza menadžmenta Olimpijskog centra, kao i Nadzornog odbora, jer su došli pravi ljudi na pravo mjesto", istakao je Gluhaković, nakon sjednice Skupštine akcionara OC "Jahorina".

Prema njegovim riječima, u narednom periodu će doći do realizacije projekata navedenih u planu poslovanja, ali i obaveza koje su bile ranije, a odnose se na Investiciono-razvojnu banku Republike Srpske.

"Sve ovo će se realizovati na sjednici Vlade Srpske u narednom periodu, tako da će se vrlo brzo definisati i obaveze po sporazumu između Olimpijskog centra i IRB-a", rekao je Gluhaković novinarima.

Kada je riječ o imovinsko-pravnim odnosima OC "Jahorina", Gluhaković je naveo da su ovlaštenja data menadžmentu i Nadzornom odboru, da oni procjenjuju to pitanje.

"Nadzorni odbor je sve vrijeme u kontaktu sa Republičkom geodetskom upravom, kako bi se objekat nekadašnjeg hotela 'Jahorina' mogao staviti u funkciju", istakao je Gluhaković.

Skupština akcionara Olimpijskog centra (OC) Jahorina usvojila je danas Plan poslovanja Društva za ovu godinu koji se sastoji od investicija vrijednih 10,35 miliona KM, a odnose se na uređenje postojećih staza i proširenje staza, kako bi mogao biti postavljen sistem za osnježavanje.

Vršilac dužnosti direktora OC "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da će sredstva biti investirana i u vodosnabdijevanje, te izgradnju jednog jezera na vrhu Jahorine, koji bi bio i prelijep ljetni sadržaj.

(Srna)