Skandal u programu uživo: Voditelj makazama isjekao haljinu koleginici! VIDEO

07:27, 13.09.2017.
Thumbnail

Scena iz španske emisije "Popodne, sada i ovde" obišla je svijet, a širom Španije izazvala salve bijesa. Voditelj Huan Medio u emisiji koja se emitovala uživo makazama je isjekao haljinu svoje koleginice i to tako da je publika mogla da vidi njen veš.

Na početku je djelovalo kao šala. Huan je mahao makazama, Eva se smijala, a potom je zaista počeo da sječe haljinu. Na kratko Eva je stala, svjesna da je snimaju kamere i vjerovatno uvjerena da će se sve završiti sa jednim ili dva reza, ali Huanu to nije bilo dovoljno.

Kada je shvatila da nije šala i da će vjerovatno ostati bez donjeg dijela haljine, voditeljka je počela da se brani i bježi po studiju, dok su šokirani gosti i publika koja je prisustvovala snimanju posmatrali šta se dešava.

Huan je sjekao sve više i više, a kako Eva nije mogla da se odbrani publika je na kratko vidjela i njen veš, pe nego što je voditeljka uspjela da se pokrije sakoom. Prišla joj je jedna od djevojaka koja radi iza kamere, i pomogla joj se se skloni iza scenografije.

Snimak je podigao veliku buru u Španiji, a mišljenja su različita. Javnost se obrušila na voditelja, nazivajći njegov smisao za humor sinonimom za mačizam i ponižavanje, uz optužbe za napad na žene i zahtjeve da dobije otkaz.

Uključili su se i lokalni političari, poput, Tereze Rodrigez koja je na Tviteru napisala: "Šta ako vaša djeca vide ovo na televiziji? Šta ako pomisle da je to smiješno i pokušaju to da urade drugim djevojkama?"

SIJECE HALJINU1

U svoju odbranu, Medio je rekao da je makazama isjekao haljinu svoje koleginice da bi joj se osvetio za nešto slično što je ona njemu uradila.

Eva je prethodno isjekla njegove panatalone, nakon što je on odbio da pleše uživo u programu, ali ne dok su pantalone bile na njemu. Dok je sjekao haljinu koleginici, Medio je, kako se čuje na snimku, rekao: "Šta je, samo ona smije da siječe?".

Nakon bure koja se podigla, izvinjenja televizije na kojoj se program emituje, oglasila se sama Eva koja je rekla da je navodno znala za "šalu". Ako je i zbog rejtinga, mnogo je.

(Blic)