Sjekirom pokušao ubiti policajca

10:43, 18.01.2018.
Thumbnail

Z. M. (43) iz Sanskog Mosta uhapšen je zbog sumnje da je sjekirom napao policajce koji su došli na intervenciju, te jednog od njih pokušao ubiti.

Policiji u Sanskom Mostu juče je prijavljeno kako Z. M. iz svoje porodične kuće iznosi stvari, koje potom pali u neposrednoj blizini kuća i pomoćnih objekata njegovih komšija, piše Faktor.ba. Policija je odmah nakon prijave upućena na mjesto događaja. Kad je Z. M. ugledao policajce kako prilaze, on je držeći sjekiru u ruci krenuo prema njima i napao ih.

Policajci su mu naredili da prestane sa napadom i da odbaci oružje, ali ih je on i dalje nastavio napadati sjekirom. Kada je situacija skoro izmakla kontroli, jedan od policajaca je ispalio hitac upozorenja u vazduh, dok je u tom istom trenutku Z. M. zamahnuo sjekirom prema njemu.

- Usljed direktne opasnosti po život policijskog službenika, on ponovno upotrebljava vatreno oružje i tom prilikom dolazi do ranjavanja osobe Z. M. – naveli su MUP Usnsko-sanskog kantona.

Kako saznajemo, on je pogođen u debelo meso. Njemu je ukazana ljekarska pomoć i utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim povredama, te da nije u životnoj opasnosti. Prema nezvaničnim informacijama, on ima psihičkih problema, te je ranije u nekoliko navrata intervenisao Centar za socijalni rad.

On se sumnjiči za krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti i pokušaj ubistva, a istraga u ovom slučaju se nastavlja.

(Faktor.ba)