Šipovac: Srna prepoznatljiva u regionu po objektivnom informisanju

13:45, 07.04.2018.
Thumbnail

Lomljenjem slavskog kolača u sjedištu Novinske agencije Republike Srpske Srna u Bijeljini i u banjalučkom dopisništvu danas je obilježena krsna slava Blagovijesti i 26 godina od formiranja Agencije.

Generalni direktor Srne Radmilo Šipovac rekao je da je ova medijska kuća, zahvaljujući visoko podignutoj ljestvici profesionalnih standarda, izrasla u informativni servis bez koga je nezamisliva medijska scena Republike Srpske, BiH i regiona. On je ocijenio da potreba za objektivnim medijskim servisom kakav nudi Srna nikada nije bila izraženija, pogotovo kada se ima u vidu sve veća rasprostranjenost internet portala, blogova i društvenih mreža preko kojih se plasiraju izmišljene i neprovjerene informacije, te vrši spinovanje javnosti u cilju destabilizacije društva.

"U takvim uslovima objektivna i blagovremena informacija ima posebnu važnost. To su prepoznali vodeći štampani i elektronski mediji u regionu, lokalne zajednice u Srpskoj i BiH, diplomatsko-konzularna predstavništva, privredna društva i brojne institucije iz sfere javnog djelovanja, tako da trenutno imamo više od 200 korisnika naših informativnih servisa", rekao je Šipovac.

On je dodao da prihodi od prodaje servisa, uz redovnu tranšu Vlade Republike Srpske, koja je jedini akcionar društva, garantuju stabilnost u poslovanju i ostavljaju mogućnost njenog daljeg razvoja. Prema njegovim riječima, Srna će u narednom periodu raditi na jačanju video servisa, digitalizaciji arhiva i stvaranju tehničkih pretpostavki za bolji i efikasniji rad, što će za krajnji ishod imati povećanje prihoda i poboljšanje položaja zaposlenih.

(Srna)