Šest vinarija iz BiH na sajmu u Njemačkoj

20:54, 19.03.2018.
Thumbnail

Na sajmu vina i žestokih pića "Provajn" koji se održava u njemačkom gradu Diseldorfu, ove godine biće predstavljeno šest vinarija iz BiH, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Svoje proizvode izlažu treibinjski "Podrumi manastira Tvrdoš", "Komrad", "Podrumi Vukoje 1982" i "Vinogradi Nuić", te mostarski "Hepok“ i "Podrumi Andrija" iz Čitluka.

Kompanije iz BiH će u periodu trajanja sajma, koji je otvoren juče, imati priliku da predstvale svoje proizvode zainteresovanim kupcima, prezentuju "vinsku regiju Hercegovine", kao i autohtone sorte iz BiH i brendirane proizvode u ovom segmetu proizvodnje.

Izlagači iz BiH, kao i Spoljnotrgovinska komora, kao organizatori njihovog učešća na sajmu, nadaju se dobroj posjećenosti njihove prezentacije na "Provajnu", kao i uspješnoj promociji proizvoda.

Ovaj sajam spada u najveće sajmove ovog tipa u svijetu, a namijenjen je isključivo biznismenima u spomenutom sektoru, te ga godišnje posjeti više od 58.500 predstavnika trgovačkih kompanija iz više od 130 zemalja svijeta.

(Srna)