Šešić: Institucije da rasvijetle događaje koji su "značajno ugrozili bezbjednost građana"

14:57, 07.05.2018.
Thumbnail

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić pozvao je nadležne institucije da urade sve na rasvjetljavanju događaja u Banjaluci u posljednjih nekoliko mjeseci koji su "značajno ugrozili bezbjednost građana".

Šešić je naglasio je da su sinoćnji obračun i pucnjava u centru Banjaluke nastavak događaja koji vode ka zaključku da taj grad više nije bezbjedan, saopšteno je iz SDS-a.

"Svi obračuni i napadi koji su se u posljednjih 45 dana desili, dogodili su se u samom centru grada, što znači da više niko nije siguran i da roditelji sa strahom šalju djecu i u najobičniju šetnju", rekao je Šešić.

On je napomenuo da su ovi slučajevi znak da je upaljen "crveni alarm" u najvećem gradu Srpske kada je riječ o bezbjednosti.

"Hronološki, ovo je već šesti incident u Banjaluci u posljednjih nekoliko mjeseci. Bombaški i napadi zoljom, puškaranje u strogom centru grada i sumnjiva smrt mladića Davida Dragičevića uznemirili su građane Banjaluke, koja je nekad bila miran grad", istakao je Šešić.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je noćas primila prijavu o pucnjavi u centru grada, a uviđajem je konstatovano da nije bilo povrijeđenih.

Iz Uprave navode da je policija brzom intervencijom u Vidovdanskoj ulici zatekla osam lica romske nacionalnosti koja se mogu dovesti u vezu sa pucnjavom koja je prijavljena u 23.50 časova.

(Srna)