Serija "Nemanjići – rađanje kraljevine" u subotu premijerno na Alternativnoj televiziji

10:30, 15.02.2018.
Thumbnail

U Galeriji RTS-a danas je održana promocija serije "Nemanjići – rađanje kraljevine".

Najvećem produkcijskom poduhvatu jednako se raduju gledaoci RTS-a i ATV-a, jer za tri dana premijerno će biti prikazana prva epizoda na programu ove dvije medijske kuće.

"Serija 'Nemanjići' je svakako ogroman poduhvat kako za srpski narod, tako i za srpsku kinematografiju i kao takva je bila predmet i želja drugih televizija u Republici Srpskoj, sasvim razumljivo, ali eto, nakon višemjesečnih pregovora ja zaista sa ponosom i zadovoljstvom mogu da konstatujem da je Alternativna televizija ta koja će je istovremeno kada i RTS emitovati seriju na prostoru Republike Srpske odnosno Bosne i Hercegovine. Ta činjenica me čini veoma ponosnom", rekla je Nataša Tešanović, direktor Alternativne televizije.

Serija reditelja Marka Marinkovića, jedan je od najvećih projekata Radio-televizije Srbije.

Kroz seriju gledaoci će se prisjetiti čuvenih istorijskih događaja tokom 12. i sa početka 13. vijeka. Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umjetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić istakao je na promociji da je format televizijske serije "Nemanjići – rađanje kraljevine" jedan od onih formata kojima se izražava sadržaj od nacionalnog značaja.

"U tom smislu, trinaest epizoda koje ćemo ponuditi u okviru sezone 'Rađanje kraljevine' donijeće istoriju, donijeće zaplete koj su u vezi sa kraljevima i njihovim protivnicima, ali i neke stvari koje su vrlo ljudske. Prijateljstvo, ljubav, bratoubilački rat, romansu, zabranjenu ljubav", objašnjava Bradić.

Uloga Stefana Nemanje povjerena je Mladenu Neleviću, njegove supruge Ane Nemanjić − Dubravki Mijatović, dok njihove sinove Stefana Prvovjenčanog, Vukana Nemanjića i Rastka Nemanjića − Svetog Savu, igraju Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Dragan Mićanović. Prvu srpsku kraljicu, a mletačku princezu, Anu Dandolo tumači Sloboda Mićalović. Budite u subotu 17. februara uz ATV i ne propustite premijerno emitovanje.