Selo prepoznatljivo po Putinu: Poster i ulica u čast ruskog predsjednika

09:19, 20.09.2017.
Thumbnail

U dvorištu kuće Mile Komljenovića, pored glavnog puta u Kosjerevu dominira impozantan Putinov poster postavljen prije dvije godine.

U isto vrijeme ovo naselje dobilo je i Putinovu ulicu u kojoj se pored parole "Krim je Rusija" vijori ruska zastava.

Milina supriga Vjera, Slovakinja i veliki rusofil, ljubazno je ispričala da cijela njihova porodica obožava ruskog predsjednika i njegovu veliku zemlju.

"Mile, naša kćerka koja je diplomirala slavistiku, odsjek ruski jezik i ja dugo živimo u Cirihu, u Švajcarskoj. Po struci sam logoped, a moj suprug taksista. Smatramo da se cijela zapadna propaganda urotila protiv Rusije,a mi smo htjeli da iskažemo drugačiji stav", ispričala je Vjera pokazujući Putinovu sliku na visokim želeljeznim stubovima sa natpisom "Bog i Putin".

Ona je nedavno penzionisana i sve više vremena provodi u Kosjerevu, dok Mile još radi u Švajcarskoj.

"Svima se dopada, vole Putina, niko ga ovdje krivo ili mrzovoljno nije pogledao. Samo se osmjehuju, srećni i zadovoljni kao moj suprug i ja, svima nam je srce puno. Osjećamo se bezbijedno i opušteno, jer imamo osjećaj da nas Putin, u našoj bašti pored puta sa pogledom na kuću i selo, štiti i čuva", dodaje Vjera.

Prvi komšija Dušan Lazarević hvali se da je ruski predsjednik postao orijentir u selu koje je sada po njemu prepoznatljivo.

"Ovdje je bila velika fešta kada je slika postavljena, svi smo se veselili, igrali i pjevali na srpskom i ruskom jeziku.

"Naša ulica do skoro nije imala ime. Uputili smo zahtjev opštini Laktaši, obrazložili prijedlog i oni su tome udovoljili. Tako da je naše naselje dobilo Putinovu ulicu i već je moguće pronaći nas na adresi Putinova bb, Kosjerovo, Laktaši", ispričala je Vjera.

Komljenovići su pisali i Ruskoj ambasadi u BiH obavijestivši ih o veličanju ruske nacije , države, a posebno sadašnjeg ruskog predsjednika. Dobili su ohrabrujući odgovor da  njihov postupak doprinosi unapređenju dobrih i bratskih odnosa srpskog i ruskog naroda.

(Blic)