SDS traži proširenje istrage o Stojčinoviću - navode i konkretna imena

19:32, 08.07.2017.
Thumbnail

Banjalučka građevinska mafija podmeće bivšeg pravobranioca Mirka Stojčinovića kao žrtvu, tvrde u Srpskoj demokratskoj stranci.

SDS-ov potpredsjednik Nade Planinčević tvrdi da mafijaši, kojima ne otkriva imena, pokušavaju da hapšenjem Stojčinovića operu odgovornost sa slučaja zemljišta Poljoprivredne škole. Zato MUP-u predlaže da proširi istragu o Stojčinoviću i na taj slučaj.

"Očigledno je da se to u ovom trenutku ne dešava i cilj je da cijela kriminalna priča oko zemljišta Poljoprivredne škole u Banjaluci u kojoj je učestvovala organizovana kriminalna grupa da se prelomi preko leđa Mirka Stojčinovića, praktično žrtvujući Mirka Stojčinovića ta kriminalna grupa pokušava da stavi tačku na priču o zemljištu Poljoprivredne škole", kaže Nade Planinčević, potpredsjednik SDS-a.

U policiji su ranije rekli da nastavljaju istragu protiv Stojčinovića po neki drugim predmetima koji nisu vezani samo za zemljište u banjalačkoj Grčkoj ulicu. Tako da danas poručuju da je bespredmetno komentarisati otvorenu istragu. Tvrdnje SDS-a ne bi da komentariše ni Stjčinovićev advokat – ali ipak tvrdi da je bivši pravobranilac žrtva na jedan drugi način.

"Mislim da je on žrtva jedne političke igre, e sad ko stoji iza toga stvarno ne znam, ne mogu ništa drugo komentarisati, ja sam advokat koji radi pravne poslove", rekao je Zoran Tanasić, advokat Mirka Stojčinovića.

Zbog afere o 30 hektara zemljišta Poljoprivredne škole koje, kako tvrdi Planinčević, košta oko 400 miliona maraka - SDS je napravio i infografiku sa, kako su je nazvali “hronologijom prevare”. I tamo, i na pres konferenciji ipak spominju imena.

Tvrde da su u cijelu priču umješani Perica Repajić i Budimir Stanković iz Laktašta koji je, kako tvrde, u julu 2013. prepisao zemljište na sebe. Budimir Stanković tvrdi da su u pitanju izmišljotine.

"Odgovorno tvrdim da su paušalne optužbe bez dokaza. Niz je neistina i lažnih optužbi. Ako pogledate, čak se spominje jednom da je zemljište Poljoprivredne škole, a drugi put da je gradsko zemljište. Tvrdim da je pomenutih 300 dunuma zemljišta Poljoprivredne škole nije moje vlasništvo", ističe Budimir Stanković

SDS tvrdi da je Perica Repajić u martu 2011. potpisao ugovor o prodaji sa firmom “Bingo”, iako zemljište nije njegovo već vlasništvo grada Banjaluke. U kratkoj SMS poruci demantuje te tvrdnje.

"Odbacujem sve neistinite navode. Odgovorno tvrdim da sam prodao zemlju u mom vlasništvu, a ne gradsku kako se pominje", odgovor je Repajića.

SDS tu ne staje. Tvrdi da su krivi i brojni nosioci funkcija grada Banjaluke i Republike Srpske koji su, kako tvrde, o aferi godinama ćutali. Odbijamo bilo kakve insinuacije da smo za bilo šta krivi, poručuju iz kabineta gradonačelnika Banjaluke.

Kao dokaz, navode činjenicu da i dalje vode sudski spor protiv “Binga” i ne dozvoljavaju pravo građenja na zemljištu Poljoprivredne škole jer smatraju da je i dalje u vlasnistvu grada.