Dileta Leota

Atraktivna novinarka progovorila o golišavim fotografijama

  • Izvor: 24sata.hr
  • 14.09.2021.16:52

Dileta Leota jedna je od najpoznatijih sportskih novinarki koja plijeni pažnju gdje god da se pojavi, ali njena je karijera te 2017. došla pod veliki upitnik nakon što su u javnost procurile kompromitujuće slike.

"Dobro se sjećam tog trenutka. Prijatelj mi je rekao da su moje fotografije izašle na internetu, a ja sam odgovorila da sigurno nisu moje, da to nisam ja, razmišljajući o fotomontažama. Poslao mi je prvu fotografiju i u sebi sam osjetila prazninu, nisam imala daha deset minuta, mislim da jednostavno nisam mogla disati. Bio je to tragičan trenutak", rekla je Dileta Leota na gostovanju u emisiji "Buoni o badivi" (hrv. Dobro ili loše).

Atraktivna Sicilijanka tada nije bila ni izbliza poznata kao danas. Za sve su, kaže, krivi hakeri koji su provalili u njen računar, skinuli njene golišave fotografije i objavili ih na internetu.

"Mislila sam da je moj život gotov, da nikada neću izaći iz kuće jer sam mislila da ljudi neće moći prestati gledati u mene i prestati pričati. Te fotografije, od kojih sam na nekima još bila maloljetna, bile su fotografije na kojima se jedna djevojka fotografiše, naivno gledajući sebe ispred ogledala nakon tuširanja. Nikad ih nikome nisam slala, bile su u mom računaru koji je hakovan", rekla je, prenosi "24sata.hr".

Nesretna priča na kraju je ipak dobila sretan završetak jer danas vjerovatno nema nijednog fudbalskog navijača koji ne zna ko je Dileta.

Tagovi: