Saznajemo šta se dešavalo na sjednici DNS-a i SNSD-a na Mrakovici

19:14, 11.10.2017.
Thumbnail

U vladajućoj kolaciji u Srpskoj, čini se, ne teče samo med i mlijeko. Kako ATV nezvanično saznaje, burno je bilo na sastanku na Mrakovici, kada su DNS-ovci SNSD-u štošta zamjerili.

Iako je, kako saznajemo, upitan i zajednički nastup DNS-a i SNSD-a na izborima 2018., pred kamerama DNS-ovci, koaliciju ne dovode u pitanje.

"Odnosi su, uglavnom dobri. Što se tiče problema, da li postoje nezadovoljstva, postoje uvijek i u svakoj koaliciji. Morate imati u vidu činjenicu da dvadeset godina gotovo traje takva koalicija, da je nemoguće u takvom odnosu biti dvadeset godina, a da nema baš nikakvih problema, ali za sad svi ti problemi uspješno se prevazilaze", kazao je Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a.

Ništa loše o koaliciji ne priča ni Neđo Trninić, koji je zbog Bratunca, skoro pa izgubio povjerenje Milorada Dodika. Na Mrakovici, njegova pozicija, kaže, nije dovođena u pitanje, niti je neko to spominjao. Zato se spominjao Nenad Stevandić. Vrh DNS-a, navodno je ljubomoran na povlastice koje od SNSD-a dobija  Ujedinjena Srpska, naročito nakon što je ta stranka dobila fotelju u banjalučkom Kliničkom centru, a nije dio vladajuće koalicije. Marko Pavić danas se nije javljao na telefon, ali je zato razmirice komentarisao Nenad Stevandić. Nikakvih povlastica Ujedinjena Srpska nema, poručuje lider stranke.

"Ujedinjena Srpska nikad nije tražila, niti dobila, niti konkurisala ni na jedno mjesto koje pripada DNS-u i nikada nismo oštetili bilo kakav koalicioni sporazum", rekao je Stevandić.

Marko Pavić se, kako saznajemo, na Mrakovici požalio što DNS nema uticaja u javnom RTV servisu, a SNSD je uzvratio zamjerkama na šurovanje DNS-a sa SDS-om u Bijeljini, Bratuncu i Doboju. Sve su to samo spekulacije, i koalicija odlično funkcioniše, kao i prije dva dana, odgovara Milorad Dodik.

Tu nema nikakvih problema. Naše savezništvo traje 20 godina i ono što smo mi hjeli da istaknemo jeste 20 godina koalicije. Mislim da postoje neka pozicioniranja pred izbore ali opredjeljenje je da idemo zajedno sada za dva predsjedništva. Da li neko u tome vidi spekulaciju ili ne ja se ne bih bavio time, jer nema ni razloga", rekao je Dodik.

A nije da razmirica između DNS-a i SNSD-a nije bilo i ranije. Od Neđe Trninića, do Ljubije. Sada svi čekaju izbornu 2018., kada će biti jasno kome, i po kojim zaslugama, ide koliki dio kolača.