Savez za promjene: Misterija odluka o preseljenju Mtel-a u Radišićevu zgradu

16:02, 20.01.2016.
Thumbnail

"Savez za promjene iznenađen je viješću da će komapnija Mtel-a, čiji je većinski vlasnik "Telekom Srbija", da se useli u zgradu "Grand trejda" za čiju izgradnju se vezuju korupcionaške afere povezane sa Milom Radišićem koji se zbog toga nalazi u zatvoru", navedeno je u saopštenju.

"Izgradnju zgrade "Grand trejda", koja se nalazi u centru Banja Luke, pratile su brojne afere, počev od otkupa zemljišta , prebijanja jednog od vlasnika sporne parcele Željka Vulić, kao i načina zatvranja finansijske konstrukcije. S obzirom na ove i druge afere koje su vezane za Milu Radišića, a dovode se u vezu i sa vrhom vlasti u Republici Srpskoj ostaje misterija zbog čega se Upravni odbor "Telekoma Srbije" odlučio na ovakav korak kada se zna da prvobitni ugovor o zakupu prostora nije ispoštovao Radišić", navodi Savez za promjene.

"Savez za promjene podržava Vladu Srbije, posebno premijera Aleksandra Vučića ,u borbi protiv kriminala i korupcije i vjerujemo da će Vlada Srbije, kao vlasnik "Telekoma Srbije" preispitati okolnosti u vezi useljenja Mtel-a u zgradu koja je nastala na kriminalnim radnjama", zaključeno je u saopštenju Saveza za promjene.