Sastanak sa Zvizdićem: SzP neće podržati povećanje akciza

17:08, 12.10.2017.
Thumbnail

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić nastavio je danas u Sarajevu razgovore s parlamentarcima o prijedlogu seta Zakona o akcizama, a iz Saveza za promjene su mu istakli da neće podržati ovakav prijedlog.

U razgovoru sa poslanicima Saveza za promjene kojeg je predvodila Aleksandra Pandurević, predsjednica Kluba SDS-a, predsjedavajući Zvizdić je ponovio stav da je u procesu usvajanja ovog zakona, neophodno u potpunosti jasno definisati namjenu prikupljenih sredstava, te da je o prikupljenim sredstvima potrebno redovno i transparentno izvještavati javnost i Parlament BiH.

"Predsjednica Kluba SDS-a, Aleksandra Pandurević se zahvalila predsjedavajućem Zvizdiću na razgovoru i rekla da je njihov zahtjev, takođe zasnovan na potpuno transparentnom trošenju prikupljenih sredstava. Rekla je i da to nije vidljivo u predloženom tekstu i da poslanici Saveza za promjene neće podržati ovakav prijedlog Zakona", stoji u saopštenju iz Savjeta ministara BiH.

Navedeno je da će predsjedavajući Zvizdić u narednom periodu nastaviti razgovore sa svim akterima u procesu usvajanja seta Zakona o akcizama.

(Klix)