Sastanak gradonačelnika i delegacije FK "Borac": Cilj funkcionalan i održiv klub!

12:25, 20.09.2017.
Thumbnail

Prevashodni sportski cilj Fudbalskog kluba /FK/ "Borac" Banjaluka u ovoj sezoni je plasman među šest najboljih klubova u Premijer ligi, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića sa delegacijom banjalučkog "Borca".

Radojičić je nakon sastanaka sa delegacijom FK "Borac", koju je predvodio predsjednik kluba Branko Kovačević, rekao da je "Borac" jedno od najvećih sportskih imena u Banjaluci i klub kome sportska javnost ovog grada posvećuje veliku pažnju, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Uprava nas je danas informisala o svojim planovima, a grad sa svoje strane ima namjeru da prati ove aktivnosti jer nam je svima u interesu da `Borac`, srednjoročno gledano, bude u borbi za sami vrh Premijer lige BiH", naveo je Radojičić nakon sastanka na kojem je razgovarano o aktuelnoj situaciji u Klubu, kao i o planovima Kluba za naredni period u sportskom i organizacionom segmentu.

????????????????????????????????????

On je istakao da grad Banjaluka ove godine izdvaja 140.000 KM za finansiranje "Borca", što je najveći pojedinačni iznos.

"Nekada je to bio veći iznos, ali kako se smanjivao gradski budžet, tako su bila i manja izdvajanja za sport. Radi se i na tome da `Borac` riješi dugovanja koja postoje, a uprava ima dobre planove, ali je opterećenje ranijih dugovanja veliko", naglasio je Radojičić.

On je dodao da je važan segment funkcionisanja Kluba i korištenje Gradskog stadiona.

Radojičić je rekao da je zimus otvoren pomoćni teren koji je znatno poboljšao uslove za treniranje jer ga koriste i drugi klubovi, a ne samo "Borac".

Gradonačelnik Banjaluke naveo je da će grad nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu.

"Sa `Borcem` imamo ozbiljna razmišljanja o tome na koji način obogatiti sadržaje na samom stadionu, iz kojih bi `Borac` mogao prihodovati značajna sredstva", istakao je Radojičić.

FK Borac 3

Predsjednik FK "Borac" Branko Kovačević ocijenio je današnji sastanak konstruktivnim i istakao da se u Borcu trenutno radi na uspostavljanju sistema koji može da funkcioniše i koji će na duži period biti održiv.

Kovačević je rekao da su prioriteti kluba rješavanje finansijskih problema, infrastruktura i razvoj omladinske škole.

"Želimo da omasovimo našu omladinsku školu, zatim da zaštitimo prostor oko sadašnjeg pomoćnog terena, odnosno da on bude namijenjen za sportske sadržaje. Vjerujem da ćemo uz pomoć svih uspjeti u namjeri da održimo Borac i da stvorimo samoodrživ projekat u budućnosti", zaključio je Kovačević.

Dio današnjeg sastanka bio je posvećen novom konceptu finansiranja sporta u gradu.

Radojičić je naveo da se taj dokument trenutno nalazi u javnoj raspravi i pozvao sve sportske radnike da se uključe u ovu javnu raspravu, kako bi se došlo do što kvalitetnijih rješenja.

On je istakao da je nadležno Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport pripremilo novi koncept finansiranja sporta u gradu i da novi koncept predviđa jasno preciziranje šta grad kroz svoje programe finansira u sportu, u smislu klubova, manifestacija i infrastrukture.

"Želimo da u tom segmentu neke stvari uredimo i da se tačno zna šta se finansira", rekao je Radojičić i dodao da je grad već sada počeo sa pripremama budžeta za narednu godinu, što uključuje i planiranje sredstava za sport.