Sastali se Milorad Dodik i Obren Petrović: Novi projekti za Doboj

19:05, 26.04.2018.
Thumbnail

Stisak ruke i srdačan pozdrav predsjednika Srpske Milorada Dodika i SDS-ovog gradonačelnika Obrena Petrovića.

Sastali su se nakon tri godine, a poziv je stigao od Petrovića. Nada se, kaže prvi čovjek Doboja, da će posjete ubuduće biti češće.

Dodik Petrovic (2)

Na današnjoj su sa predsjednikom Srpske dogovrena milionska ulaganja i bolja komunikacija. Gradnja bolnice, puteva, dva kružna toka, samo su neki od projekata, koje će zajedno realizovati.

"Danas je Vlada u okviru svojih mogućnosti za investiranje i pomoć lokalnim zajednicama odobrila dodatnih 300 hiljada maraka za infrastrukturne projekte ovde i mogu da potvrdim da ćemo u dogovoru sa gradonačelnikom i saradnicima graditi jedan od najfrekventnijih kružnih tokova u gradu kako bi se rasteretio saobraćaj, a grad je preuzeo obavezu da će riješiti imovinsko-pravne odnose i staviti tu lokaciju za momenat izgradnje. To je oko 500 hiljada maraka“, izjavio je Milorad Dodik, predsjendik RS.

Dodik Petrovic (3)

Parama Vlade i kredita koji je odobrila biće sanirane i ulice. Decenijama čekaju rekonstrukciju.

„Definitivno smo ovom podrškom od Vlade RS oko milion i po maraka od Svetske banke koje je odobrilo ministarstvo poljoprivrede i ovih kreditnih sredstava mi ćemo najveći dio ulica u gradu urediti“, istakao je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

Dodik Petrovic (4)

Neke se već saniraju, u šta se uvjerio i predsjednik Srpske. Obišao je i radove na zgradi u kojoj će biti smještena saobraćajna policija i Policijska stanica Doboj jedan.

„Predsednika sam upoznao o dosadašnjem toku radova, dosadašnjim pripremnim radovima, zemljanim i započetim betonskim, očekujemo da se objekat završi do sredine, kraja novembra mjeseca ove godine“, naveo je Dmitar Vračar, načelnik PU Doboj.

Razgovarano je i o projektima zaštite od poplave. Osim predsjednika Srpske u Doboj su stigla i tri ministra. Osim što se zahvalio delegaciji Srpske, prvi čovjek Doboja nije propustio da kaže i da nije bilo posjeta iz Sarajeva kojima se nadao.