Saradnji između Akademije umjetnosti Novi Sad i agencije Apriori World

11:46, 06.02.2018.
Thumbnail

Danas je na Akademiji umjetnosti potpisan sporazum o saradnji između Akademije umjetnosti Novi Sad i agencije Apriori World, organizatora 16. međunarodne konferencije za odnose s javnošću PRO PR koja se ove godine održava u Srbiji.

Ovim Sporazumom potpisnici ugovora obvezali su se na međusobnu suradnju u okviru projekta „Business & Arts“, a koja podrazumijeva izradu unikatnih statua za ovogodišnje dobitnike prestižnih priznanja PRO PR Awards koja se već tradicionalno, 7. put za redom, dodjeljuju uglednim pojedincima iz regije i svijeta za njihov poseban doprinos razvoju struke odnosa s javnošću.

IMG_8429

U sklopu ove saradnje, studenti Akademije umjetnosti će uz vodstvo svojih mentora izraditi statue od raznih materijala, a umjetnička djela predstavljaće njihovo viđenje komunikacije i upravljanja komunikacijama kao profesije.

PRO PR konferencija prva je međunarodna konferencija za odnose s javnošću u jugoistočnoj Evropi, a ove godine, od 11. do 14. travnja, domaćin njenog 16. izdanja biće hotel Mona na Zlatiboru. Uspješnoj organizaciji ovogodišnje konferencije doprinijela je partnerska agencija Media Craft iz Novog Sada, koja je dugogodišnji partner u organizaciji konferencija za Srbiju.

PRO PR i Akademija umetnosti 1

Svečana dodjela priznanja PRO PR Awards održaće se 13. travnja 2018. Svake godine konferencija se održava u drugom gradu regije i okuplja oko 200 stručnjaka iz područja komunikacija iz regije i svijeta koji međusobno razmjenjuju bogato znanje i praktična iskustva te ostvaruju poslovne veze.

Povodom obilježavanja desete godišnjice PRO PR konferencije, 2012. godine utemeljen je i projekt PRO PR Awards, koji zapravo predstavlja program nagrađivanja pojedinaca za njihov poseban doprinos razvoju struke odnosa s javnošću. S obzirom na to da se PRO PR konferencija svake godine održava u drugom gradu regije, statue PRO PR Awards izrađuju studenti likovnih akademija iz zemlje domaćina. Ovim projektom Agencija Apriori World povezala je institucije umjetnosti i privredni sektor, kako bi doprinijeli boljem promoviranju kulturnih institucija u čitavoj regiji.

''Čast nam je što je Akademija umjetnosti u Novom Sadu prepoznala PRO PR Awards i projekt „Business & Art“ kao priliku za dodatnu afirmaciju umjetničkog zanimanja i povezivanje s privrednim sektorom.
Uvjeren sam da će statue, koje će za ovu prigodu izraditi studenti novosadske akademije, prikazati svu njihovu kreativnost, maštu i umjetničku vrijednost. Osim toga, siguran sam da je ovo samo početak jedne kvalitetne dugoročne suradnje koja za cilj ima pozicioniranje umjetničkog zanimanja'', izjavio je Danijel Koletić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO PR konferencije.

(PR)